Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Συγκεντρώσεις σε πόλεις και τόπους μαρτυρίου

Συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, σε συμβολικούς τόπους, σε χώρους μαρτυρίων και εκτελέσεων κομμουνιστών και αντιφασιστών από τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, της ναζιστικής Γερμανίας και των ντόπιων συμμάχων της, διοργανώνουν στις 23 και 24 Αυγούστου οι Οργανώσεις του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 23 Αυγούστου

-- Στην Πάτρα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων και πορεία στα Ψηλά Αλώνια, στον τόπο όπου κρεμάστηκαν 13 ΕΑΜίτες από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 9 Μάη 1944. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Αμαλιάδα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μπελογιάννη και πορεία στην πόλη.

-- Στο Ναύπλιο, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο μνημείο στο Βράχο της Ακροναυπλίας και στη συνέχεια πορεία στην πόλη όπου γίνεται η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη Ζάκυνθο, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σολωμού μπροστά στο μνημείο των πεσόντων μαχητών του ΕΛΑΣ και πορεία μέχρι τη Νομαρχία.

-- Στην Κεφαλονιά, συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου και πορεία στο μνημείο των πεσόντων ΕΠΟΝιτών.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου

-- Στην Καλαμάτα, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στη Φραγκόλιμνα, τόπο μαζικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς κατακτητές και πορεία στην πόλη στο καφενείο «Πάνθεον» όπου το 1946 δολοφονήθηκαν μαζικά ΕΠΟΝίτες από τον γνωστό αρχηγό των Χιτών, Μαγκανά. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας.

-- Στη Σπάρτη, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία της πόλης και πορεία στις ιστορικές φυλακές της Σπάρτης.

-- Στην Τρίπολη, συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στα δικαστήρια, στο γνωστό «θανατοδικείο» της Τρίπολης μετά την κατοχή και πορεία στους δρόμους της πόλης.

-- Στην Κόρινθο, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο συνοικισμό πλατεία Ηλιόπουλου και πορεία στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ