Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Εκλογολογία και αποπροσανατολισμός

Με προπέτασμα καπνού την εκλογολογία, η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη την αντιλαϊκή πολιτική, την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει σκόπιμα να στρέψει την δικομματική αντιπαράθεση σε ζητήματα «διαχείρισης», οξύνοντας τον μεταξύ τους διαγκωνισμό για την εξασφάλιση των διαπιστευτηρίων της πλουτοκρατίας.

Την ίδια στιγμή που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κοντράρονται» γύρω από το χρόνο των εθνικών εκλογών, νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές προς τις μεγάλες επιχειρήσεις εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση σε καθημερινή βάση, έχοντας τη συγκατάθεση του ΠΑΣΟΚ το οποίο περιορίζει την κριτική του στην ...«απουσία συγκεκριμένου σχεδίου»!

Χτες, ο υπουργός Παιδείας Αρ. Σπηλιωτόπουλος, με δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Ειτροπής για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, αφού αρχικά επιχείρησε να ξορκίσει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, στη συνέχεια διατύπωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική της, σημειώνοντας: «η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα», τονίζοντας ότι «είναι διαρκώς έτοιμη για δράσεις»... Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Πολιτισμού Αντ. Σαμαράς, δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων για ένταση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε: «Εμείς προχωράμε. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε».

Από την πλευρά της η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, οξύνοντας τον κούφιο δικομματικό καυγά, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ αναφέροντας: «η μόνη στρατηγική που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η εκλογολογία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούνται μόνο από δίψα για την εξουσία και σε αυτό το βωμό θυσιάζουν και τους πολίτες και τον τόπο».

Συντηρώντας την «ένταση», τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εγκαλούν την κυβέρνηση για «προεκλογικές εξαγγελίες» χωρίς φυσικά να αμφισβητούν στο ελάχιστο τον πακτωλό των δισ. ευρώ που δίνονται στις μεγάλες επιχειρήσεις περιορίζοντας τις ενστάσεις τους στην «απουσία κριτηρίων» για την επιδότησή τους. «Οι πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες είναι άκρως επικίνδυνες», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, η οποία εκτίμησε ότι «έχουμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ