Σάββατο 1 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό

Μαζική ενημέρωση από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ στο λιμάνι

Στους καταπέλτες των πλοίων, στην πρώτη γραμμή οι κομμουνιστές
Στους καταπέλτες των πλοίων, στην πρώτη γραμμή οι κομμουνιστές
Στο πόδι από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ ήταν χτες οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, «οργώνοντας» από άκρη σε άκρη το πρώτο λιμάνι της χώρας, ώστε να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό και τους ναυτεργάτες ότι για το ΚΚΕ οι διακοπές, η ξεκούραση, το να ταξιδεύουν οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου απρόσκοπτα, με ασφαλή, σύγχρονα πλοία, με φτηνά εισιτήρια, είναι δικαίωμα. Οτι, συνολικά, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να κερδίζουν οι εφοπλιστές. Και, ταυτόχρονα, να διαδώσουν όσο γίνεται πιο πλατιά το κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ στους νησιώτες, στους ναυτεργάτες, σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ότι μπορούν με τους συντονισμένους αγώνες τους να ανατρέψουν την κατάσταση που βιώνουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Είναι στο χέρι τους, με τη συγκρότηση της αντιμονοπωλιακής συμμαχίας και πάλης, να διεκδικήσουν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος του λαού.

Από τις 7 το πρωί, που είχε καθοριστεί η πρώτη από τις 33 προγραμματισμένες αναχωρήσεις για τα νησιά του Αιγαίου - χώρια του Αργοσαρωνικού - και μέχρι τα μεσάνυχτα που αναχώρησε το τελευταίο πλοίο, οι δυνάμεις της ΚΟΠ ήταν μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων, σε κάθε πύλη του λιμανιού. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ μοιραζόταν χέρι με χέρι παντού, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Στην εξόρμηση συμμετείχε και η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΥΕΝ, υπολογίζεται ότι χτες αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου 36.282 επιβάτες. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με τις θέσεις του ΚΚΕ. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κόμματος, η πολιτική της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που διαχρονικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ο 3577/92, τον οποίο έχει επικροτήσει και ο ΣΥΝ, είναι για να υπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτή δίνει αέρα στα πανιά της ασυδοσίας των εφοπλιστών για να αυξάνουν ανεξέλεγκτα τις τιμές των εισιτηρίων, να καθορίζουν όπως θέλουν τα δρομολόγια, να απομονώνουν νησιά, να δρομολογούν πλοία υποσυντήρητα και υπερήλικα, να χτυπάνε τα δικαιώματα των ναυτεργατών.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν, απαιτώντας ασφαλή, σύγχρονα πλοία, με αξιοποίηση και ανάπτυξη της ναυπηγικής - επισκευαστικής υποδομής της χώρας, ασφαλείς λιμενικές εγκαταστάσεις, δραστική μείωση της τιμής των εισιτηρίων, ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών όλο το χρόνο, ναυτεργάτες με μισθούς και συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. «Να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν». «Η δύναμη της Λαϊκής Εξουσίας - υπογραμμίζεται - είναι αυτή που θα πάρει τα πλοία από τα χέρια των εφοπλιστών και θα τα μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία, για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ