Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Απώλειες και στην πράξη καταγράφουν οι Εργατικοί, καθώς στην επαναληπτική εκλογή για την πλήρωση της έδρας του Βόρειου Νόργουιτς του βουλευτή που παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου των βουλευτικών εξόδων οι Συντηρητικοί επικράτησαν με τεράστια διαφορά.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Καλπάζει προς την καγκελαρία η Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, καθώς η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της Μέρκελ και ο σύμμαχός της στη Βαυαρία, η Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU), αποσπούν 36% των ψήφων, έναντι 24% για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του υποψηφίου για την καγκελαρία Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Η Αριστερά (Die Linke) θα συγκέντρωνε το 9% των ψήφων και οι Πράσινοι 11%.

ΡΟΣΤΟΦ-ΟΝ-ΝΤΟΝ.-- Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν χτες όταν το επιβατικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με βυτιοφόρο έξω από την πόλη Ροστόφ στη Νότια Ρωσία.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Εξι νεκροί και 40 τραυματίες, από τους οποίους οι 20 σοβαρά, είναι ο απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συνέβη στην Κροατία κοντά στην πόλη Καστέλ της κεντρικής Δαλματίας, τα αίτια όμως του δυστυχήματος δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι χτες το βράδυ.

ΜΟΣΧΑ.-- Κυρώσεις θα επιβάλει η Ρωσία σε ξένες εταιρείες που θα πωλούν όπλα στη Γεωργία, δήλωσε χτες ο Ρώσος πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκόζιν, μία μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη στη Γεωργία του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Τιφλίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ