Πέμπτη 23 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Προσχηματική αποχώρηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Να σώσουν τα δήθεν αντιπολιτευτικά τους προσχήματα επιχείρησαν χτες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρησή τους από το διακομματικό διάλογο (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ.) για θέματα ασφάλειας - υπό τον Χρ. Μαρκογιαννάκη - αφού προηγουμένως τον είχαν νομιμοποιήσει και τον είχαν ευλογήσει με κάθε τρόπο. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων, οι βουλευτές Γ. Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ) και Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσαν ότι τα κόμματά τους δεν θα συμμετάσχουν πλέον στις συζητήσεις από τη στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτικές για την ασφάλεια και τη μετανάστευση με τις οποίες διαφωνούν. Είναι προφανές ότι πρόκειται για «προφάσεις εν αμαρτίαις» αφού και τα δύο κόμματα γνώριζαν τόσο την πολιτική της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα όσο και το γεγονός ότι αυτή η πολιτική δεν θα ετίθετο σε αδράνεια επειδή θα πραγματοποιούνταν ο επίμαχος διάλογος. Στην πραγματικότητα, ο διάλογος αυτός μπορούσε να χρησιμεύσει μόνο ως φύλλο συκής για την κυβέρνηση και η συμμετοχή σ' αυτόν μπορούσε να νοηθεί μόνο στην περίπτωση συμφωνίας με την φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτή άλλωστε ήταν η πολιτική ουσία της άρνησης του ΚΚΕ να νομιμοποιήσει το διάλογο με την δική του συμμετοχή.

Για την αποχώρηση των δύο κομμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκης εξέφρασε τη λύπη του και κάλεσε τους εκπροσώπους τους να επανεξετάσουν τη θέση τους και να επανέλθουν στο τραπέζι. Αφησε μάλιστα, με σαφήνεια, να εννοηθεί ότι από την μέχρι τώρα πορεία του διαλόγου υπήρξαν αποτελέσματα, γεγονός που σημαίνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έτειναν χείρα βοηθείας. «Εκτιμώ - δήλωσε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης - ότι αυτός ο διάλογος προσέφερε σημαντικά πράγματα αυτό το διάστημα που τον κάναμε. Εκτιμώ ότι εάν συνεχιζόταν θα είχαμε ακόμα πιο καλά αποτελέσματα. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, αιφνιδίως σήμερα, θυμήθηκαν ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής, ότι η κυβέρνηση νομοθετεί, ενώ παράλληλα συνεδριάζει αυτή η Επιτροπή και δήλωσαν ότι δε θα συνεχίσουν να συμμετέχουν, σ΄ αυτό το διάλογο. Κρίμα, διότι πιστεύω ότι ήδη μπαίναμε σε μια συζήτηση για θέματα που είμαι βέβαιος ότι αν δεν είχαμε σύμπτωση απόψεων, τουλάχιστον παραπλήσιες θα ήταν οι απόψεις».

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., βουλευτής Γ. Γεωργίου, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αξία της συνέχισης του διαλόγου, τώρα που στο τραπέζι έμειναν η ΝΔ και το κόμμα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ