Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις σε βάρος της κυριακάτικης αργίας

από παλιότερη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη συνολικά για το ωράριο

Motion Team

από παλιότερη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη συνολικά για το ωράριο
Την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να χαρακτηρίσει το ιστορικό κέντρο της πόλης και περιοχές της Ανω Πόλης ως τουριστικές περιοχές, ανοίγοντας το δρόμο για την καταστρατήγηση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων του νομού. Το θέμα έφερε ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης, εκτός ημερήσιας διάταξης, στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΝΣ, εν μέσω καλοκαιριού, προφανώς για να αποφευχθούν αντιδράσεις. Η απόφαση υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Γιαννόπουλος.

Τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από το ΠΑΜΕ, την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, κ.λπ., σχολίασε χτες ο αντινομάρχης Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλής, κάνοντας λόγο για «φτηνό σαματά». Ενώ έδωσε το στίγμα των πραγματικών τους προθέσεων λέγοντας ότι «θέλουμε ανοιχτά μαγαζιά π.χ. την περίοδο της ΔΕΘ, για να πέσει χρήμα στην αγορά». Δηλαδή, οι έμποροι θα βγάλουν τα σπασμένα της χρονιάς τις δύο Κυριακές των ημερών της ΔΕΘ;

Απάντηση δίνει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, σημειώνοντας ότι η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, «έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες αποφάσεις που παίρνονται από τα νομαρχιακά συμβούλια της χώρας για να ανοίξει ο δρόμος της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Σταθερή επιδίωξη του εμπορικού κεφαλαίου είναι η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Αυτήν έρχονται να ικανοποιήσουν με την πολιτική τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέσα από κυβερνητικές αποφάσεις και αποφάσεις των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Τα συμφέροντα του εμπορικού κεφαλαίου δεν είναι το συμφέρον των εργαζομένων της πόλης μας.

Η μέχρι τώρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων έχει καταφέρει να γιγαντώσει μονοπώλια και πολυεθνικές στο εμπόριο, να αυξήσει τις ελαστικές μορφές εργασίας, να χαμηλώσουν οι μισθοί, να εντατικοποιηθεί η εργασία για το σύνολο των εργαζομένων στο εμπόριο», σημειώνει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων. Καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των κομμάτων και των εκπροσώπων τους στην Αυτοδιοίκηση, το συνδικαλιστικό κίνημα (βλέπε Γιαννόπουλος), παντού. «Αυτοί που μιλάνε στο όνομά μας είναι πιστοί υπάλληλοι των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου», υπογραμμίζει και καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν αγωνιστικά την Κυριακάτικη αργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ