Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στη μάχη της απεργίας ο κλάδος των τροφίμων

Συνέχιση του αγώνα τους με συλλαλητήριο και οι λογιστές

Στη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεών τους, για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), ρίχνονται οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και στους λογιστές.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Εργαζόμενων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση νέας 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 23 Ιούλη. Ενδιάμεσα, στις 21 Ιούλη, θα γίνει συνάντηση με τον ΣΕΒ και τους εργοδότες του κλάδου για τη ΣΣΕ. Πολύτιμο όπλο για την επιτυχία της απεργίας αποτελεί η προηγούμενη απεργία που χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή, την αποτελεσματική περιφρούρηση και την έμπρακτη συμπαράσταση ταξικών συνδικάτων και δυνάμεων από άλλους κλάδους. Αναδεικνύοντας τη σημασία της μάχης αυτής, η Ομοσπονδία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι οι εργοδότες στόχο έχουν την κατάργηση της κλαδικής ΣΣΕ, γιατί αυτή «είναι που ρυθμίζει το ελάχιστο μεροκάματο και μισθό του καθενός από εμάς». Αν οι εργοδότες πετύχουν το στόχο τους, συνεχίζει η Ομοσπονδία, «εύκολα μετά θα καταργήσουν και τις εργοστασιακές συμφωνίες για να πάνε σε ατομικές συμφωνίες και να μπορούν να παίξουν με το μεροκάματό μας».

Στην ίδια κατεύθυνση, για την υπογραφή ΣΣΕ, οι λογιστές αποφάσισαν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, επίσης στις 23 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ