Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Ελεύθεροι με όρο να μη φύγουν από τη χώρα αφέθηκαν χθες το μεσημέρι οι συλληφθέντες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν μία βδομάδα στο Γραμματικό σχετικά με την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή. Συγκεκριμένα, χθες οδηγήθηκαν στην 7η τακτική ανακρίτρια ο κοινοτάρχης Γραμματικού Ν. Κούκης και ο οδηγός του, με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ στην 25η τακτική ανακρίτρια, τέσσερις κάτοικοι της περιοχής κατηγορούμενοι για εμπρησμό. Μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν κάτοικοι του Γραμματικού, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο νομαρχιακός σύμβουλος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) Ανατολικής Αττικής Ν. Στεφανίδης και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος της περιοχής.

Ο Ν. Στεφανίδης τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή της σύλληψης των κατηγορουμένων, απαιτήσαμε την άμεση απελευθέρωσή τους, γιατί αυτές οι διώξεις δεν στρέφονται μόνο κατά των συγκεκριμένων, αλλά στρέφονται και κατά του αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού και της Κερατέας, οι οποίοι αγωνίζονται για έναν άλλο τύπο ανάπτυξης για την περιοχή τους, να μην εγκατασταθούν οι ΧΥΤΑ στην Ανατολική Αττική που σχεδίασαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ