Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
78η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ
Χωρίς αλλαγή συσχετισμών

Ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες του συνεδρίου

Ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες της 78ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με την εκλογή νέου ΔΣ και των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Από τα αποτελέσματα των εκλογών δεν προέκυψαν αλλαγές στους συσχετισμούς δύναμης στο ΔΣ, με τον πόλο του δικομματισμού να παραμένει ισχυρός και συνολικά τις παρατάξεις που συμμετείχαν και στο περασμένο ΔΣ να διατηρούν τις ίδιες έδρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών στους συλλόγους η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ αναδείχτηκε τρίτη δύναμη, αυξημένη σε ψήφους και ποσοστά, κάτι που δεν εκφράστηκε στον αριθμό των αντιπροσώπων στο Συνέδριο, εξαιτίας του καλπονοθευτικού νόμου και των διάφορων κολεγιών, στις οποίες επιδόθηκαν στις εκλογές των συλλόγων οι δυνάμεις του οπορτουνισμού (Παρεμβάσεις και δυνάμεις του ΣΥΝ), που με κοινά σχήματα σε συλλόγους επιδίωξαν να μην καταγραφεί η δυναμική των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο συνέδριο.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν και οι 639 εγγεγραμμένοι αντιπρόσωποι και βρέθηκαν 638 έγκυρα και 1 λευκό. Η ΕΣΑΚ έλαβε 54 ψήφους και μια έδρα στο ΔΣ, η ΠΑΣΚΕ 264 και 5 έδρες, η ΔΑΚΕ 224 και 4 έδρες, οι Παρεμβάσεις/Συσπειρώσεις 63 και 1 έδρα, η Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Συνεργασία (δυνάμεις του ΣΥΝ) 31 και καμία έδρα και οι Αγωνιστικές Κινήσεις 2 και καμία έδρα.

Για τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ψήφισαν και οι 639 εγγεγραμμένοι και βρέθηκαν 637 έγκυρα, 1 άκυρο και 1 λευκό. Η ΕΣΑΚ έλαβε 54 ψήφους, η ΠΑΣΚΕ 259, η ΔΑΚΕ 228, οι Παρεμβάσεις/Συσπειρώσεις 54, η Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Συνεργασία (δυνάμεις του ΣΥΝ) 40 και οι Αγωνιστικές Κινήσεις 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ