Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Σύνοδος Κορυφής «Κεντρικής Ευρώπης»

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Στο Νόβισαντ της βόρειας Σερβίας πραγματοποιείται από χτες η Σύνοδος Κορυφής 14 ηγετών της «Κεντρικής Ευρώπης», με βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών την Ευρωενωσιακή Διεύρυνση και Ολοκλήρωση, την Ενέργεια και την Οικονομία.

Ο Σέρβος Πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, πρότεινε να μην μπει πάγος από την ΕΕ στην περαιτέρω διαδικασία διεύρυνσης και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ενώ χαρακτήρισε «βασική προτεραιότητα - κλειδί» την πλήρη ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ. Ταυτόχρονα, θέλοντας να δηλώσει τη διάθεση της άρχουσας τάξης της χώρας να πάρει μέρος στο «παιχνίδι» με τους ενεργειακούς αγωγούς, δήλωσε ότι δε θεωρεί τον αμερικάνικων συμφερόντων αγωγό «Nabuco» ανταγωνιστικό με το ρώσικο «South Stream».

Ο Τσέχος Πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους υποστήριξε μία «Ευρώπη χωρίς σύνορα» και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας του στην ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Η Συνάντηση Κορυφής ηγετών «Κεντρικής Ευρώπης» πραγματοποιείται με τη συμμετοχή ηγετών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων από Σερβία, Αυστρία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ιταλία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ