Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Οι ομάδες για Πεσκάρα

Τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας ανδρών - γυναικών ενόργανης γυμναστικής που θα λάβει μέρος στους Μεσογειακούς, γνωστοποίησε χτες η Ομοσπονδία. Στο σύνθετο ομαδικό ανδρών θα συμμετάσχουν οι Κοσμίδης, Λυμπανοβνός, Μαρκούσης, Δουλκερίδης, Ζαχαριάδης. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι Μάρας, Ταμπάκος οι οποίοι προετοιμάζονται ήδη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτώβρη, καθώς και ο τραυματίας Τσολακίδης. Την ομάδα των γυναικών αποτελούν οι Μιλλούση, Ζαφειράκη, Τσακαλίδου, Συρίγου - Αντωνίου, Μητράκου.

Ο υπεύθυνος προπονητής των ανδρών, Δ. Ράφτης, θεωρεί «στο ομαδικό, δεδομένη την κατάκτηση τουλάχιστον της 4ης θέσης, ενώ υπάρχει πιθανότητα ακόμα και για μια θέση στο βάθρο. Στο σύνθετο ατομικό, ο Μαρκούσης και ο Λυμπανοβνός θα κυνηγήσουν τη διάκριση και επιπλέον πιστεύω ότι θα έχουμε παρουσία σε αρκετούς τελικούς οργάνων. Εκτιμώ ότι θα κατακτήσουμε τουλάχιστον ένα μετάλλιο στη διοργάνωση, αν όχι περισσότερα».

Κατά το συνάδελφό του στις γυναίκες, Κ. Χατζηζήση, «πρωταρχικός μας στόχος θα είναι μια καλή ομαδική παρουσία. Ανάλογα με τις ομάδες που θα κατεβάσουν η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, που έχουν πολύ δυνατές αθλήτριες, μπορεί να βρεθούμε στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Είμαστε σε καλό επίπεδο και εφόσον λειτουργήσουμε όπως πρέπει στον ομαδικό αγώνα, που είναι παράλληλα προκριματικός για τα επιμέρους όργανα, τότε τα κορίτσια θα πάνε καλά και σε ατομικό επίπεδο. Η διάκριση είναι εφικτή για όλα τα κορίτσια, αρκεί να δείξουν τον καλό τους εαυτό».

Στο πρόγραμμα της ρυθμικής, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, περιλαμβάνεται μόνο το αγώνισμα του σύνθετου ατομικού. Θα συμμετάσχουν οι Μεταλλίδου, Τάχα (οι δυο τους ανέβηκαν στην κατηγορία γυναικών φέτος), Γκουντρουμπή, ενώ ως αναπληρωματική θα ταξιδέψει στην Ιταλία η Γιακουμέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ