Δευτέρα 14 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Να απαλλαγεί ο τόπος από το δικομματισμό

Ηταν αρκετοί εκείνοι που έσπευσαν να σφίξουν το χέρι και να χαιρετίσουν τον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη,τόσο όταν έφτασε στο εκλογικό τμήμ,α όσο και κατά την αποχώρησή του. Ηταν κινήσεις αυθόρμητες και ανθρώπινες, όπως αυτή όταν μια κυρία που είχε έρθει να ψηφίσει, πρόσφερε στον Χ. Φλωράκη τις λίγες γαρδένιες που κρατούσε στα χέρια της, προφανώς από τον κήπο της. Σ' όλους αυτούς ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ απαντούσε με μια καλή, ανθρώπινη κουβέντα. Φυσικά, δεν μπορούσε παρά να ανταποκριθεί και στην πρόσκληση των δημοσιογράφων, που τον ανέμεναν στο προαύλιο του εκλογικού τμήματος όπου, απαντώντας στις ερωτήσεις τους, τόνισε:

"Οι σημερινές εκλογές, ανεξάρτητα αν δεν είναι εθνικές, αλλά αφορούν το Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη γνώμη μου, θα δείξουν σε ένα βαθμό πόσο ο Ελληνας πολίτης είναι απαλλαγμένος, αποδεσμευμένος, από αυτή την πολιτική, που ακολουθιέται, του ρουσφετιού και του ατομικού βολέματος. Θα δείξουν ακόμα πόσο ο Ελληνας πολίτης είναι διατεθειμένος να αντισταθεί σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθιέται στη χώρα μας. Αυτά θα είναι, νομίζω, κρίσιμα συμπεράσματα για τον καθένα, που πρέπει να βγάλει και ανάλογα να πορευτεί στην πορεία".

Σε ερώτηση για το δικομματισμό, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, απάντησε:"Πρέπει να απαλλαγεί ο τόπος από τον λεγόμενο δικομματισμό, δηλαδή το πότε ο ένας πότε ο άλλος. Πρέπει να απαλλαγεί. Αλλωστε έχουμε πείρα τώρα πάνω από 20 χρόνια, φεύγει η ΝΔ έρχεται το ΠΑΣΟΚ, φεύγει το ΠΑΣΟΚ έρχεται η ΝΔ. Ποια είναι η κατάσταση; Τα προβλήματα παραμένουν, οξύνονται και δημιουργούνται και καινούρια. Κάτι άλλο πρέπει να βρεθεί, να γίνει. Αυτές τώρα οι αντιλήψεις, ότι, δήθεν, θα μείνει ακυβέρνητη η χώρα, δεν υπάρχει στην ιστορία παράδειγμα που μια χώρα έμεινε δίχως κυβέρνηση. Θα βρεθεί τρόπος να γίνει μια άλλη κυβέρνηση, η οποία δεν ξέρω σε ποιο βαθμό θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στα προβλήματα του λαού".

Οσον αφορά τις προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ, ο Χαρίλαος Φλωράκης απάντησε:

"Δεν προβλέπω. Είπαμε, γιατί βιάζεστε; Ρωτούσαν κάποιον αν είναι μακριά η νύχτα και λέει: Κλείσε τα μάτια και θα τη δεις. Το βράδυ θα τα ακούσετε".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Χ. Φλωράκη(2006-05-20 00:00:00.0)
Ενας χρόνος χωρίς τον Χαρίλαο Φλωράκη(2006-05-19 00:00:00.0)
Ο αθλητικός Τύπος για τον Χαρίλαο Φλωράκη(2005-05-24 00:00:00.0)
Πολιτική η σημασία των εκλογών(2002-10-14 00:00:00.0)
Το θέμα είναι με ποια συμφέροντα θα ταχθείς(1996-09-17 00:00:00.0)
Με τους Σαρακατσαναίους(1996-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ