Κυριακή 7 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Οι "εντιμότατοι" της Μ. Λίντα

Σε μια από τις σημαντικές κυρίες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, στη Μαίρη Λίντα, είναι αφιερωμένη η σημερινή εκπομπή "Οι εντιμότατοι φίλοι μου", που παρουσιάζει η Σεμίνα Διγενή. Μια εκπομπή πλημμυρισμένη στο τραγούδι και στις ξεχωριστές στιγμές της Μαίρης Λίντα, που με τη φωνή της σημάδεψε το χώρο του ελληνικού τραγουδιού, ερμηνεύοντας όμορφα και αγαπημένα τραγούδια. Καθοριστική για τη ζωή της και την καριέρα της ήταν η γνωριμία της με τον Μανώλη Χιώτη, που μαζί δημιούργησαν αξέχαστα τραγούδια. Ομως, σήμερα εκτός από τη φωνή της Μ. Λίντα θα έχουμε την τύχη και την ευκαιρία ν' ακούσουμε και τις "φωνές" των "εντιμότατων" φίλων της, που φυσικά τραγουδούν όλοι μαζί, χαρίζοντας στους τηλεθεατές ένα ευχάριστο κυριακάτικο μεσημέρι. Την παρέα της Μ. Λίντα πλαισιώνουν τραγουδίστριες από όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού, όπως οι: Νένα Βενετσάνου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σοφία Βόσσου, Δούκισσα, Τζένη Βάνου και Ελένη Δήμου. Μαζί τους και η στιχουργός Τασούλα Θωμαϊδου (Κυριακή ΝΕΤ 15.15).

Ισορροπώντας στις ράγες

Ενα ακόμη οδοιπορικό στον τόπο μας, ταξιδεύοντας με τρένο, θα κάνουμε μέσα από το ντοκιμαντέρ "Ισορροπώντας στις ράγες". Σε αυτό το επεισόδιο, θα ξεκινήσουμε από το σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και θα ταξιδέψουμε προς το Αμύνταιο, με στάσεις στη Βέροια, στην Εδεσσα και τη λίμνη Βεγορίτιδα. Το ταξίδι θα συνεχιστεί μέχρι την Κοζάνη, ενώ υπάρχει ακόμη μία διαδρομή από τη Σκύδρα μέχρι την Αριδαία. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Τσιφτσή και τα κείμενα του Αχιλλέα Κυριακίδη (Κυριακή ΝΕΤ 19.00).

Με την... Μελίνα

Πέντε χρόνια πέρασαν από τότε που έφυγε για πάντα η Μελίνα Μερκούρη. Η ΕΤ-1 τη Δευτέρα το βράδυ προβάλλει ένα αφιέρωμα στην αξέχαστη Μελίνα. "Πέντε χρόνια χωρίς τη Μελίνα" είναι ο τίτλος του μικρού αφιερώματος, που θα μεταδοθεί στις 21.00. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Εμιρζάς, ο δημοσιογράφος Βασίλης Καββαθάς και ο ηθοποιός Μίμης Χρυσομάλλης συνθέτουν το μικρό, αλλά γεμάτο αγάπη αφιέρωμα στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη. Αμέσως μετά, δηλαδή στις 21.20, θα μεταδοθεί ένα ακόμη ντοκιμαντέρ με τίτλο "Τα τραγούδια της Μελίνας". Ενα πορτρέτο της Μελίνας, με σπάνιο ανέκδοτο αρχειακό υλικό, από τα παιδικά και νεανικά της χρόνια, αλλά και από την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών. Η εκπομπή είναι πλημμυρισμένη από τη φωνή της Μελίνας, που ερμηνεύει μοναδικά, με την εκφραστική και βαθιά φωνή της, τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοϊζου και Σταύρου Ξαρχάκου (Δευτέρα ΕΤ - 1 21.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ