Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανισότιμη προεκλογική μεταχείριση

Ανοιχτό για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι το θέμα της ισότιμης κάλυψης των υποψηφίων και των συνδυασμών τους από τους τηλεοπτικούς σταθμούς κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ηδη έχουν γίνει καταγγελίες από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ στο ΕΣΡ, Μάκη Κοψίδη,για την εκπομπή της ΝΕΤ "Τι τρέχει;". Τη μη ισότιμη μεταχείριση των υποψηφίων έχουν καταγγείλει με επιστολές τους προς το ΕΣΡ επίσης η ΝΔ και το ΔΗΚΚΙ. Το ΕΣΡ, όπως διευκρίνισε χτες ο πρόεδρός του, Παύλος Σούρλας, έγκαιρα είχε ζητήσει με σχετική του οδηγία, από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ισότιμη προβολή όλων των υποψηφίων. Παράλληλα, έχει ζητήσει πίνακες και κασέτες εκπομπών για το χρόνο που αφιερώθηκε στους υποψηφίους δημάρχους και νομάρχες. Η επιτροπή που έχει συσταθεί από το ΕΣΡ θα ελέγξει τα στοιχεία, για να καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το εάν ή όχι τηρήθηκε η οδηγία του ΕΣΡ.

Στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ δεν πήρε τελικά απόφαση για τις εκπομπές ριάλιτι σόου, που εκκρεμεί εδώ και αρκετό καιρό, λόγω στενότητας χρόνου, αφού είχαν κληθεί σε ακρόαση εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών για να δώσουν εξηγήσεις για την κάλυψη των τραγικών γεγονότων της οδού Νιόβης. Χτες στο ΕΣΡ για το λόγο αυτό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΤΑΡ και ΝΕΤ. Οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί θα στείλουν στο ΕΣΡ υπόμνημα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Ηδη μακροσκελές για το ίδιο θέμα υπόμνημα έχει στείλει ο ΣΚΑΪ. Στη χτεσινή συνεδρίαση εκπρόσωποι του ΑΝΤΕΝΝΑ, οι οποίοι είχαν ζητήσει την προηγούμενη φορά αναβολή, έδωσαν εξηγήσεις και για την παράβαση της οδηγίας του ΕΣΡ, που αφορούσε την ανακοίνωση των δημοσκοπήσεων το βράδυ των εκλογών. Οι τελικές αποφάσεις του ΕΣΡ για τα θέματα αυτά αναμένονται στις επόμενες συνεδριάσεις.

Στις άμεσες προτεραιότητες του ΕΣΡ, εκτός από τις ραδιοφωνικές άδειες, είναι και ζητήματα που αφορούν την προστασία του παιδιού. Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξει "βελτίωση" των κωδίκων δεοντολογίας, σε συνεργασία που θα έχει το ΕΣΡ με ειδικούς επιστήμονες. Θα υπάρξει επίσης ρύθμιση, όπως είπε ο Παύλος Σούρλας, για ειδική σήμανση στα τηλεοπτικά προγράμματα, ανάλογα με το βαθμό ακαταλληλότητας των εκπομπών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ