Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενας χρόνος ΝΕΤ

Την ικανοποίησή τους από την πορεία της ΝΕΤ εξέφρασαν χτες, κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματός της, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Παναγιώτου, και ο γενικός διευθυντής, Νικηφόρος Αντωνόπουλος. Το πρόγραμμά της, όπως είπε ο Ν. Αντωνόπουλος, το παρακολουθεί πολύς κόσμος, που δεν καταγράφεται στις μετρήσεις τηλεθέασης, κόσμος που δεν ικανοποιείται από τα προγράμματα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Παρ' όλα αυτά, ο Ν. Αντωνόπουλος φαίνεται ότι "μετράει" τις μετρήσεις, αφού σημείωσε ότι "πέτυχε" ο στόχος να βρεθούμε στο 3,5 - 4% της τηλεθέασης. Αναφερόμενος στα στοιχεία του νέου προγράμματος, είπε ότι σε αυτό εντάσσεται και ο συσχετισμός του ελληνικού με το ξένο, αφού το 70% του προγράμματος είναι ελληνικό και το 30% ξένο. Ανακοίνωσε επίσης τη συνεργασία της ΝΕΤ με το ARTE και το BBC. Στη συνεργασία με το ARTE εντάσσεται και η προβολή στις 17 Νοεμβρη της ταινίας του Ρ. Μανθούλη "Η δικτατορία των συνταγματαρχών".

Τα περί "μόδας" επανέλαβε χτες ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Παναγιώτου, λέγοντας πως αργά ή γρήγορα η δημόσια τηλεόραση θα γίνει "μόδα". Στάθηκε ιδιαίτερα στη διαφορετικότητα της ΝΕΤ από τα υπόλοιπα κανάλια, λέγοντας ότι διαμορφώνει ένα καινούριο τηλεοπτικό πρότυπο και μια διαφορετική τηλεοπτική πρόταση. Οσο για την ΕΤ-1, η διοίκηση της ΕΡΤ θέλει το εν λόγω κανάλι να συνδυάζει την "ποιότητα" με την "εμπορικότητα", να κάνουμε όπως είπε "ένα μεγάλο λαϊκό έργο"! Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ούτε λίγο - ούτε πολύ παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει αντικειμενική τηλεόραση, όπως δεν υπάρχει και αντικειμενική "κάμερα". Οι ειδήσεις, όπως είπε, "θέλουμε να είναι νηφάλιες, έγκυρες και αμερόληπτες". Στις ειδήσεις αναφέρθηκε και ο διευθυντής ειδήσεων, Γ. Παπουτσάνης, λέγοντας ότι η ΝΕΤ έχει δώσει "δείγματα γραφής" για έγκυρες και αντικειμενικές ειδήσεις.

Ενα μακρύ ταξίδι στην εικόνα, στη ζωή, στο σήμερα και στο χτες, είναι η φιλοσοφία του προγράμματος της ΝΕΤ, σύμφωνα με τον υπεύθυνο προγράμματος της ΝΕΤ, Κ. Τσιβιλίκα, ο οποίος μάλιστα είπε ότι το κανάλι έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για εκπομπές του 1999 - 2000. Μεταξύ αυτών είναι οι εκπομπές "Μετρό", "Βιομηχανική αρχαιολογία", "Πίστευε και έρευνα" και "Ο Ακάκιος, η θεία Ολγα και το πανίσχυρο Vim".

K. A.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ