Τετάρτη 26 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΕΡΝΙΛΑΚ ΑΕ»
Διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις

Με προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας (7πμ με 11πμ) απάντησαν προχτές οι 120 εργαζόμενοι του εργοστασίου παραγωγής χρωμάτων ΒΕΡΝΙΛΑΚ στη Μάνδρα Αττικής, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην άρνησή της για ουσιαστικές αυξήσεις.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν στη στάση εργασίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, απαιτώντας τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις 8% στους μισθούς. Και στα δύο αιτήματα των εργαζομένων, ο εργοδότης έχει δείξει αδιάλλακτη στάση, προτείνοντας αυξήσεις μέχρι 3%, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ και ΣΕΒ θα είναι μικρότερη!

Οσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, ο εργοδότης παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις, δεν έχει λάβει κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εργασίας - δεν υπάρχει ούτε εξαερισμός - σε ένα εργοστάσιο με επικίνδυνα χημικά και τοξικά υλικά.

Από την άλλη, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η τρομοκρατία που ασκείται από την εργοδοσία, με την απειλή κυρίως της απόλυσης, είναι καθημερινή και μάλιστα ακόμα και στα μέλη του ΔΣ του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ