Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
«Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες ο Παναγιώτης Κοσιώνης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι»

Ο Παναγιώτης Κοσιώνης
Ο Παναγιώτης Κοσιώνης
Την αθώωση της πολιτικής, που αναπαράγει τα νοσηρά φαινόμενα του «νόμιμου» και «παράνομου» τζόγου, αλλά και την προσπάθεια κουκουλώματος της βρωμιάς και της σαπίλας που αναδύει το σύστημα, προσπάθησαν ορισμένοι κύκλοι του συστήματος, με την αποπροσανατολιστική ενέργεια να εμπλέξουν το ΚΚΕ και τον βουλευτή του Παναγιώτη Κοσιώνη, υποψήφιο δήμαρχο της Πάτρας.

Αυτό κατήγγειλε, με αφορμή την προσπάθεια εμπλοκής του ίδιου και του ΚΚΕ στη βρώμικη υπόθεση του παρανόμου τζόγου, ο Παναγιώτης Κοσιώνης, μαζί με τη Δημοτική Ομάδα του συνδυασμού «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πάτρα.

Σε ό,τι αφορά τον τζόγο - είτε παράνομος είτε νόμιμος - είναι απότοκος του κοινωνικού συστήματος που παράγει τέτοια φαινόμενα, τύπου Νικολετάτου, τόνισε ο Π. Κοσιώνης και συμπλήρωσε πως εμείς «προσπαθούμε να θωρακίσουμε - ιδεολογικά και πολιτικά - τη νεολαία και τους απλούς ανθρώπους από τον τζόγο, καθώς δεν αποτελεί λύση στα προβλήματά τους. Η λύση έρχεται με τη συμμετοχή τους στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

Για τον εαυτό του αρκέστηκε απλά να πει πως «έχω μια παρουσία στα πολιτικά πράγματα του τόπου 40 χρόνων, διαφανή, την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο λαός και ιδιαίτερα ο λαός της περιοχής» και σχολίασε σκωπτικά «τόσο φθηνός είμαι;», αναφορικά με μια «λίστα», η οποία δίπλα από το όνομά του αναφέρει το ποσόν των 750.000 δραχμών.

Στη συνέχεια, ο Π. Κοσιώνης επανέλαβε την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Δημοτικής Παράταξης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», αναφορικά με τον παράνομο και νόμιμο τζόγο. Μάλιστα, παρέδωσε στη δημοσιότητα επίσημα κείμενα της παράταξης, στα οποία φαίνονται, όχι μόνον οι δημόσιες ομιλίες και τοποθετήσεις για το θέμα - μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο - αλλά και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε για να μη λειτουργήσει κανένα κατάστημα με τυχερά παιχνίδια στην πόλη. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά τη διαμάχη που ξέσπασε με τη Δημοτική Αρχή - με δήμαρχο τον Φλωράτο - στην επιμονή της τελευταίας να αποσπάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση έγκρισης αδειών για τη χρήση των τεχνικών, ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών - στην ουσία «φρουτάκια» - όταν δύο φορές νωρίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε απορρίψει την πρόταση του Ευ. Φλωράτου. «Δεν μπορεί κανένας να μας κολλήσει τη ρετσινιά της συναλλαγής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Κοσιώνης.

Την ανάγκη μιας άλλης δημοτικής εκπροσώπησης, για να προχωρήσει μπροστά η πόλη της Πάτρας, που θα αγωνιστεί μαζί με το λαό, σημείωσε ο Π. Κοσιώνης, τονίζοντας: «Γι' αυτό το λόγο, αν θέλετε, στρατεύομαι για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Και γι' αυτό το λόγο δέχομαι επίθεση από συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να πλήξουν, όχι μόνο τον Κοσιώνη, αλλά και την ίδια την παράταξη και την εντιμότητα των προσώπων που την αποτελούν».

Και συνέχισε: «Η Πάτρα ελέγχεται από ένα οικονομικοπολιτικό σύμπλεγμα, το οποίο έχει βάση το Δήμο. Για να μη δημιουργηθεί παρεξήγηση, το αποδεσμεύω τελείως από το λεγόμενο παράνομο τζόγο. Είναι ένα σύμπλεγμα κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων με βάση το Δήμο και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό το κατεστημένο είναι αυτός, με τον οποίο λειτούργησε και την πρώτη Κυριακή στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Το κατεστημένο αυτό λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης, αλλά βοηθάει στη συσσώρευση πλούτου σε λίγα χέρια», τόνισε για να καταλήξει: «Αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί. Η πρότασή μας και η πεποίθησή μας είναι ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της πόλης μας με μια ευρύτατη συσπείρωση, μέσα στα πλαίσια της παράταξης, ανθρώπων και φορέων για την αντιμετώπιση των γενικότερων προβλημάτων της Πάτρας. Αυτή είναι η πρότασή μας, αυτή είναι η προοπτική αλλαγής της Πάτρας, γιατί η πόλη αυτή αξίζει μια καλύτερη τύχη».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αντρέας Αντωνόπουλος, εκ μέρους της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, ο οποίος, με τη χαρακτηριστική φράση «σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει», τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή, σε αντίθεση με άλλα κόμματα, καταγγείλαμε την άθλια και στημένη επίθεση κατά του Π. Κοσιώνη, γιατί είμαστε σίγουροι ότι έχει κούτελο καθαρό και καθαρά χέρια. Το ΚΚΕ και τα στελέχη του, δεκαετίες τώρα, έχουν δώσει μάχες για όλες τις κοινωνικές πληγές του συστήματος που σαπίζει και έχουν θυσιαστεί στη μάχη ενάντια στα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Γι' αυτό, μακριά από μας η διαπλοκή και υπεράσπιση της κρίσης του συστήματος. Τη διαφθορά τη λούζονται εκείνα τα κόμματα και οι πολιτικοί, που στηρίζουν το καθεστώς της ελεύθερης οικονομίας, που προσκυνάνε στο θεό του κέρδους. Γι' αυτό και απολαμβάνουν την προκλητική προβολή και μεταχείριση από όλους τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Η Δημοτική Κίνηση "Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι", η ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ και ο ίδιος ο Παναγιώτης Κοσιώνης έχουν δώσει μάχες, τόσο εναντίον του καζίνου, όσο και των άλλων εκφάνσεων του τζόγου. Ας ψάξουν αλλού, όχι σε εμάς».

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη Γιάννης Καφέζας εκθείασε την προσωπικότητα του Π. Κοσιώνη, κάνοντας ειδική μνεία, τόσο για την προσφορά του στην Ιατρική, όσο και στον πολιτικό στίβο. Στη συνέχεια, αναφερόμενος για τη δράση της παράταξης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», τόνισε ότι με κοινό γνώμονα την υπεράσπιση έντιμων θέσεων, την απουσία συμβιβασμών μπροστά στην αδικία, αντιπαλεύουμε την πολιτική της καταπάτησης του συμφέροντος των πολλών και κατέληξε πως η τοποθέτηση όλων, έντιμων και ανέντιμων, σε ένα σακούλι, προκάλεσε την αντίδραση και αφύπνιση του λαού, που είπε «ε, όχι, βρε αδερφέ, δεν είναι όλοι ένα πράγμα», για να ολοκληρώσει, λέγοντας πως είναι πολύ πιθανό να δούμε και σε τοπικό επίπεδο την ανάδειξη σε ηγετικά πόστα έντιμων ανθρώπων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός(2002-10-12 00:00:00.0)
Εγκαίνια εκλογικού κέντρου(2002-09-05 00:00:00.0)
Βρίσκει πλατιά απήχηση η υποψηφιότητά του(2001-12-19 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τις δημοτικές εκλογές(2001-12-13 00:00:00.0)
Γκάλοπ - κολπάκια υφαρπαγής ψήψων(1998-10-07 00:00:00.0)
Η Πάτρα γυρίζει τη "μαύρη σελίδα"(1998-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ