Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Στην Ελλάδα δεν υπήρξε σκάνδαλο, κατά τον πρώην αντιπρόεδρο της εταιρείας

Για δεύτερη μέρα κατέθετε χτες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση «Novartis» ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας και πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων (ΣΦΕ), Κ. Φρουζής, ενώ η κατάθεσή του θα συνεχιστεί και σήμερα.

Κοινή συνισταμένη των ερωτήσεων που φέρεται να έγιναν από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων - και κατ' επέκταση των απαντήσεων που πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε - ήταν η προσπάθεια να συντηρείται η άσφαιρη αντιπαράθεση, που δεν βοηθά στην ουσιαστική διερεύνηση του σκανδάλου, και ταυτόχρονα να αθωώνεται η αντιλαϊκή πολιτική, που εμπορευματοποιεί Υγεία και Φάρμακο για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο Κ. Φρουζής αρνήθηκε όχι μόνο κάθε εμπλοκή του με το σκάνδαλο, αλλά και ότι υπήρχε κάθε είδους συναλλαγή της εταιρείας με γιατρούς και πολιτικούς, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν το επιτρέπει ο «κανονισμός δεοντολογίας» που ισχύει για τις φαρμακοβιομηχανίες και ο οποίος «διασφαλίζει τη πλήρη διαφάνεια».

Φέρεται να ανέφερε ότι η όλη υπόθεση έχει στηθεί για την εξόντωση πολιτικών προσώπων και ότι αυτός βρέθηκε απλά στη μέση ως «παράπλευρη απώλεια». «Με στοχοποίησαν προκειμένου να με αξιοποιήσουν ως εργαλείο για να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Μεταφέρθηκε ότι επανέλαβε την αναφορά του, κατά την πρώτη μέρα της κατάθεσής του, πως τον περασμένο Μάη η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη είχε άτυπη συνάντηση μαζί του για να τον πιέσει να καταθέσει «όσα η ίδια ήθελε να ακούσει» και όχι «όσα γνώριζα» για πολιτικά πρόσωπα κ.ο.κ. Για τους «προστατευόμενους μάρτυρες» μεταφέρθηκε ότι αμφισβήτησε τις καταθέσεις τους, λέγοντας πως το κίνητρό τους ήταν πολιτικό και πως φωτογράφισε έναν από αυτούς ότι ήταν η πρώην γραμματέας του.

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει απάντηση όταν φέρεται να κλήθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, να πει πώς εξηγεί ότι στην Ελλάδα δεν έγινε κανένας χρηματισμός και συναλλαγή της «Novartis» με γιατρούς και πολιτικούς, δηλαδή ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα, όταν στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες έχει ξεσπάσει τεράστιο σκάνδαλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ