ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
Σελ. /28
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στόχος η ολόπλευρη ενίσχυση των καθημερινών αγώνων

Το πλαίσιο διεκδικήσεων και την οργάνωση της πάλης το επόμενο διάστημα συζήτησε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ καλούν εργάτες και αγρότες, να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη ενάντια στα μονοπώλια

Motion Team

ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ καλούν εργάτες και αγρότες, να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη ενάντια στα μονοπώλια
Η ένταση της ιδεολογικοπολιτικής πάλης αποτελεί αναγκαίο όρο για να γίνει το ταξικό πλαίσιο αιτημάτων υπόθεση όλο και περισσότερων εργαζομένων, αλλά και για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των αγώνων. Τα παραπάνω αναδείχθηκαν στο πλαίσιο της χτεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μπροστά στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντριβανίου, στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ακόμα η ανάγκη να ενισχυθεί ο ταξικός χαρακτήρας των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων, ο συντονισμός της πάλης των εργατών όλων των κλάδων, η καθημερινή δράση των συνδικάτων ώστε - μεταξύ άλλων - να βαθαίνουν οι δεσμοί τους με τους εργάτες αλλά και να αποκαλύπτεται η δράση και ο ρόλος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ωστε να τίθεται ξεκάθαρα στους εργάτες πως, το ζήτημα δεν είναι αν στην κυβέρνηση είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, αλλά το ποια τάξη κυβερνά.

Στις 5 Σεπτέμβρη οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να γεμίσουν με εργάτες (φωτ. από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα περσινά εγκαίνια της ΔΕΘ)
Στις 5 Σεπτέμβρη οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να γεμίσουν με εργάτες (φωτ. από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα περσινά εγκαίνια της ΔΕΘ)
Την ίδια στιγμή, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η πανεξόρμηση των ταξικών δυνάμεων στους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, μετά και από την προχτεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Στη συνεδρίαση σημειώθηκε πόσο επιτακτικό είναι να δυναμώνει ο αγώνας σε περισσότερους χώρους δουλειάς, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και την απόκρουση των εργοδοτικών μεθοδεύσεων. Σ' αυτό τον αγώνα παίρνουν καθημερινά τη θέση τους και νέες δυνάμεις. Οπως οι εργάτες της «ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ» στο Κιλκίς που, απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας τις τελευταίες 7 βδομάδες, συνεχίζοντας με τη στήριξη του κλαδικού σωματείου Μετάλλου και της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ το δίκαιο αγώνα τους για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

Διεύρυνση της πάλης με νέες δυνάμεις

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της «ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ» βγήκαν εξόρμηση με ανακοίνωση του σωματείου τους στα εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ. «Ξέρουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας. Και σε άλλα εργοστάσια υπάρχει το πρόβλημα αυτό, αφού κυβέρνηση και εργοδοσία συνεργάζονται άψογα και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, για την κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων. Γι' αυτό σας καλούμε να ενωθούμε και να παλέψουμε την εργοδοσία και να της πούμε πως εμείς οι εργαζόμενοι της ΒΙΠΕ Κιλκίς, και γενικότερα οι εργαζόμενοι του νομού, ενωνόμαστε για να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους» υπογράμμιζε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που μοίραζαν.

Σε μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με το ταξικό κίνημα διεκδικώντας μεταξύ άλλων διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ένταξη σε αυτά όλων των ειδικοτήτων και θέσεων εργασίας του κλάδου των χημικών βιομηχανιών, μισθούς και μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης για το βαρύ και ανθυγιεινό κλάδο της χημικής βιομηχανίας στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες, υπαλληλική αποζημίωση για όλους τους εργάτες του κλάδου, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιδίωξή μας η στήριξη του κεφαλαίου

Η κυβέρνηση προκαλεί και προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος για τη νέα λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων

«Τα μέτρα που παίρνουμε είναι αυτά τα οποία βοηθούν την επιχειρηματικότητα»! Αυτό δήλωσε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τους εκπροσώπους της οικονομικής ολιγαρχίας και των φορέων του «κοινωνικού εταιρισμού».

Η απροκάλυπτη και κυνική ομολογία του Γ. Παπαθανασίου, ότι τα πάντα γίνονται για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, δίνει και το αντιλαϊκό στίγμα των μέτρων και ρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από την κυβέρνηση, ενώ δείχνει και τον αντιδραστικό προσανατολισμό των πολιτικών που η κυβέρνηση ονομάζει «διαρθρωτικές αλλαγές». Πρόκειται για αλλαγές, οι περισσότερες από τις οποίες περιλαμβάνονται στα κείμενα που οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, του ΕΒΕΑ και άλλων παρέδωσαν χτες και προχτές στον πρωθυπουργό.

Αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση με «τις λιγότερες δυνατές συνέπειες», είπε ο υπουργός, εκτός από τα άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, «χρειάζονται και οι διαρθρωτικές αλλαγές», ενώ ανταποκρινόμενος πλήρως στο πνεύμα της συναίνεσης και της συνεννόησης που αξιώνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός υποστήριξε ότι για τις αλλαγές αυτές «απαιτείται συνεννόηση και διάλογος». Ο Γ. Παπαθανασίου, συνεχίζοντας την επικοινωνιακή πολιτική της προετοιμασίας των ...εργαζομένων για τη νέα λαίλαπα μέτρων και αποφάσεων που θα ξεσπάσει το επόμενο διάστημα, είπε για μια ακόμα φορά ότι «πολλές από τις αποφάσεις της κυβέρνησης είναι δύσκολες», αλλά με τον πλέον αυθαίρετο τρόπο ισχυρίστηκε ότι «είναι εθνικά αναγκαίες».

Αυτό που πάντως μένει ως συμπέρασμα από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των φορέων είναι ότι σχεδόν σε όλα τα ζητήματα υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης - κεφαλαίου. Εκείνο στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη έμφαση οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας είναι ότι αφού και το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με όλη την γκάμα των αξιώσεών τους όπως και η ΝΔ, τότε τα δύο κόμματα πρέπει να βρουν τρόπους να συνεργαστούν, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα πάρει αυτή η συνεργασία. Μια συνεργασία που μπορεί να εκδηλωθεί με τη συναίνεση του αντιπολιτευόμενου κόμματος στις αποφάσεις της κυβέρνησης και μπορούν να φτάσουν ακόμα και στην από κοινού προώθηση ολόκληρου του αντιλαϊκού πακέτου των μεταρρυθμίσεων, όπως καλή ώρα γίνεται στη Γερμανία.

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων

Λάβρος εναντίον των λαϊκών διαδηλώσεων και των αιτημάτων των εργαζομένων εμφανίστηκε στο μεταξύ μετά τη χτεσινή του συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Δ. Αρμενάκης. Δε θέλουμε τις εκλογές, είπε, εκφράζοντας την πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΕΕ, επιχειρηματολογώντας ότι «οι εκλογές πάντα αποπροσανατολίζουν τον παραγωγικό μηχανισμό της χώρας και δίνουν την ευκαιρία σε κάποιες συντεχνίες να προβάλλουν εν πολλοίς αντικοινωνικά αιτήματα» και ...ο νοών νοείτω. Ακόμη, στα ζητήματα που η γνωστή πλειοψηφία έθεσε στον πρωθυπουργό ως πρωταρχικά για το ...καλό των εμπόρων και την αντιμετώπιση των αδιεξόδων με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι χιλιάδες από αυτούς, εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής, περιλαμβάνεται και το χτύπημα των διαδηλώσεων, επαναλαμβάνοντας την αντιδραστική προπαγάνδα για τα επεισόδια του περασμένου Δεκέμβρη και ζητώντας να μη γίνεται ...«κατάχρηση» του κατά τα άλλα «συνταγματικού δικαιώματος των διαδηλώσεων», καθώς και η «προστασία» του στεγασμένου εμπορίου από το υπαίθριο.

Κατά τα άλλα ο Δ. Αρμενάκης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «παραδέχτηκε» πως είναι κοινωνικά δίκαιη η διαδοχική ασφάλιση και ότι «μέσα στο προσεχές διάστημα» θα τεθεί σε εφαρμογή, ενώ «υποσχέθηκε» ότι δε θα επιβληθούν νέοι φόροι και έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις.

Μεταχρονολόγηση των δανειακών υποχρεώσεων για τα δάνεια του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), άτοκα δάνεια για την αποπληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, κίνητρα για επενδύσεις στις μικρές επιχειρήσεις, ζήτησε μεταξύ των άλλων από τον πρωθυπουργό για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της.

Δεσμεύτηκαν για ένταση της αντεργατικής επίθεσης

Τη συνέχεια και ένταση της αντεργατικής πολιτικής επιβεβαίωσε η κυβέρνηση και στη συνάντηση που είχαν χτες ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Οικονομίας και Εσωτερικών με την ΑΔΕΔΥ.

Απαντώντας στα ζητήματα που έθεσε εκ μέρους των ταξικών δυνάμεων ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, τα κυβερνητικά στελέχη απάντησαν ότι θα εφαρμοστεί κανονικά η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, ότι και του χρόνου θα ακολουθηθεί ανάλογη με τη φετινή εισοδηματική πολιτική που πάγωσε τους μισθούς και τις συντάξεις. Ακόμα, ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει το νέο μισθολόγιο διαχωρισμού παλαιών και νέων εργαζομένων, ενώ δεν αποκλείει νέο δανεισμό του Ταμείου Πρόνοιας.

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ πρόβαλε και πάλι αιτήματα στη λογική του εφικτού και της διαχείρισης όπως τη δημιουργία νέου μισθολογίου, την παράταση του χρόνου εφαρμογής της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και άλλα.

ΠΑΣΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγρότες και εργάτες θα διαδηλώσουν μαζί

Να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και να δυναμώσουν τη συντονισμένη πάλη με τους εργατοϋπαλλήλους καλεί τους αγρότες η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το επόμενο Σάββατο καλεί τους αγρότες η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Τους καλεί, με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ να δώσουν αγωνιστική απάντηση σε όλους όσοι, εδώ και χρόνια, τους εμπαίζουν, σ' όλους αυτούς που στηρίζουν και εφαρμόζουν νέα αντιαγροτικά, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και τον αφανισμό.

Στο κάλεσμά της η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Οι συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ γίνονται όλο και πιο οδυνηρές για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται και δυναμικές καλλιέργειες αφανίζονται (καπνός, τεύτλα) ή συρρικνώνονται (βαμβάκι, ντομάτα κ.α.), ενώ οι τιμές σε όλα μας τα προϊόντα έχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, με τρανταχτά παραδείγματα το σιτάρι, το καλαμπόκι, το βαμβάκι, το ρύζι, το λάδι, το γάλα.

Η φετινή χρονιά προβλέπεται πιο δύσκολη. Το φάσμα του ξεκληρίσματος πλησιάζει ακόμα πιο κοντά σε χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τη στιγμή που στα κοινοτικά επιτελεία σχεδιάζονται νέα μέτρα σε βάρος μας, με στόχο την οριστική εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες».

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να σταθούν αγωνιστικά απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, να αποτρέψουν το ξεκλήρισμά τους. Να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΥ και να παλέψουν με όπλο το διεκδικητικό της πλαίσιο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Να παλέψουν για ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της χώρας μας. Για ανάδειξη του παραγωγικού συνεταιρισμού σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της Γεωργίας, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του μικρού και τεμαχισμένου κλήρου, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της Γεωργίας». Ακόμα, ξεκαθαρίζει πως προϋπόθεση για να έχουν οι αγώνες των αγροτών προοπτική και αποτέλεσμα είναι η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού τους κινήματος, η ολοκληρωτική απαξίωση και απομόνωση των νόθων και συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ - ΓΕΣΑΣΕ, που παίζουν ενεργό ρόλο στην προώθηση όλων των αντιαγροτικών επιλογών. Η συμμαχία και η κοινή δράση με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ του αγώνα, με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που γεννάει τα προβλήματα μας, την ΕΕ και την πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

ΚΚΕ
Στο πλευρό των προσφύγων

Συνάντηση με τον βουλευτή του Κόμματος, Γιώργο Μαυρίκο, είχε χτες η Σομαλική Κοινότητα

Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή
Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή
Μια ουσιαστική συζήτηση για τη νομιμοποίησή τους, τα ανθρώπινα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες είχε χτες η Σομαλική Κοινότητα με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Μαυρίκο, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, στη Βουλή.

Οι Σομαλοί ζήτησαν από το ΚΚΕ να παρέμβει για τη νομιμοποίησή τους, για να σταματήσουν οι διακρίσεις και οι διώξεις σε βάρος τους και για να μπορούν να εντάσσονται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ. Εθεσαν επιπλέον το ζήτημα να μπορούν να ταξιδεύουν προς όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν συγγενείς ή φίλους εκεί. Ζήτησαν τα παιδιά τους να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια εφόσον το επιθυμούν, να μην στερούνται της ελληνικής εκπαίδευσης, αλλά και να τους δίνεται η δυνατότητα να μαθαίνουν και τη γλώσσα της χώρας τους σε ειδικά σχολεία. Τέλος, έβαλαν το ζήτημα του σεβασμού στη θρησκεία τους, λέγοντας πως οι ομοεθνείς τους που είναι κρατούμενοι, δεν έχουν τη δυνατότητα να τρώνε μετά τη δύση και πριν την ανατολή του ηλίου, όπως γίνεται στο ραμαζάνι, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς τροφή και να κινδυνεύει η ζωή τους.

Ο Γ. Μαυρίκος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ και δεσμεύτηκε το Κόμμα να φέρει τα θέματα στη Βουλή με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις και ότι θα είναι σε σταθερή επαφή με την Κοινότητά τους.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Στην τελική ευθεία για την απεργία

Τη μάχη για την επιτυχία της παγκερκυραϊκής απεργίας που προκήρυξε το ταξικό τους σωματείο για τις 2 Σεπτέμβρη δίνουν καθημερινά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού. Αιχμή των διεκδικήσεών τους είναι η υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις σύγχρονές τους ανάγκες, ενώ παράλληλα παλεύουν την επέκταση και όχι την κατάργηση των ΒΑΕ, τη διεύρυνση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων κτλ.

Το άνοιγμα στους τόπους δουλειάς καταγράφει θετικό κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους, κάτι που ενισχύουν άλλωστε τα αποτελέσματα που είχαν οι αγώνες σε αρκετά ξενοδοχεία, από την έναρξη της σεζόν. Οπως στο «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ», όπου οι εργαζόμενοι απέσπασαν τα δεδουλευμένα που τους χρωστούσαν από πέρυσι, στο «ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ» όπου επιπλέον ανακλήθηκαν απολύσεις, στο «ΜΑΡΑΜΟΝΤΕ» όπου αλλοδαποί εργαζόμενοι πήραν τα δεδουλευμένα τους με βάση τη σύμβαση και όχι τα δουλεμπορικά «συμβόλαια».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΤΡΑΣ
Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει μεθαύριο 31 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στον 4ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ για την οργάνωση των αγώνων το επόμενο διάστημα.

Ισχυρό ΚΚΕ και ρωμαλέο κίνημα

Δήλωση του Μάκη Μαΐλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Για τις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΣΕΒ, του ΕΒΕΑ και λοιπών, ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ σε δήλωσή του υπογραμμίζει: «Οταν η αστική τάξη ζητάει περισσότερα κέρδη, ισχυρή κυβέρνηση και συναίνεση, είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από ισχυρό ΚΚΕ και ρωμαλέο κίνημα κατά της πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των οικονομικών στηριγμάτων τους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ