Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Το «Συμβούλιο επιχείρησης» της «Οpel» απέρριψε το σχέδιο ανασυγκρότησής της, που παρουσίασε η μητρική εταιρεία «General Motors» (GM), σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Κλάους Φραντς, τονίζοντας ότι «απώλεια εννέα χιλιάδων θέσεων εργασίας (σε σύνολο 50 χιλιάδων) στην Ευρώπη είναι, κατ' εμάς, αδιανόητη».

ΛΑ ΠΑΣ.-- Ενταλμα σύλληψης του πρώην κυβερνήτη της Κοτσαμπάμα και πρώην προεδρικού υποψήφιου Μάνφρεντ Ρέγιες Βίγια, εξέδωσε χθες ο περιφερειακός εισαγγελέας Μαουρίσιο Χούλιο, μετά την επανειλημμένη του άρνηση να παρουσιαστεί τις δικαστικές αρχές, καθώς κατηγορείται τόσο για διαφθορά όσο και για πλαστογραφία, αφού εμφάνισε «έγγραφα» ότι είχε παρουσιαστεί στην προκαταρκτική διαδικασία το Νοέμβρη.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Πρόγραμμα λιτότητας εξήγγειλε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίθ Ροντρίγκες Θαπατέρο εφαρμοστέο από την 29η του Γενάρη 2010, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ απαιτητικό», αλλά και μία σειρά μέτρων κρατικής στήριξης της οικονομίας. Το 2013 έχει τεθεί από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας ως ο χρονικός ορίζοντας, στον οποίο το έλλειμμα αυτό θα τιθασευτεί στο 3% που είναι σύννομο με το «Σύμφωνο της Σταθερότητας» σε ισχύ στην Ευρωζώνη.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Απεβίωσε χτες σε νοσοκομείο της Τζακάρτας, σε ηλικία 69 ετών, ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Ινδονησίας, μετά τη στυγερή δικτατορία Σουχάρτο, Αμπντουραχμάν Ουαχίντ.

ΜΟΣΧΑ.-- Ρώσοι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν σύντομα σύνοδο κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσουν πώς θα αποφευχθεί η σύγκρουση της Γης με τον γιγαντιαίο αστεροειδή Αποφις σε 26 χρόνια, ανακοίνωσε χτες ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, Ανατόλι Περμίνοφ.

ΧΑΓΗ.-- Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, επιχείρησε χτες να αποδεσμευτεί από τον αυτεπάγγελτα διορισμένο δικηγόρο του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τον Βρετανό Ρίτσαρντ Χάρβι, εξηγώντας ότι δικαιούται έναν δικηγόρο, με τον οποίο να μοιράζεται τη γλώσσα και τον πολιτισμό του.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Δύο επιβατικά αεροσκάφη, ένα «Αιρμπάς 318» της «Ερ Φρανς» και ένα «Μπόινγκ 777» της ισραηλινής εταιρείας «Ελ Αλ» παρ' ολίγον να συγκρουστούν την περασμένη Δευτέρα στον αέρα ενώ πετούσαν πάνω απ' το Βελιγράδι, εξαιτίας λανθασμένων οδηγιών που τους έδωσε ο πύργος ελέγχου, ανακοίνωσαν χτες οι σερβικές αρχές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ