ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΛΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Με «φωτοδότες» τα επιχειρηματικά σχέδια πάνω στα συντρίμμια

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να δυναμώσει την οργάνωση και την πάλη του για την προστασία της ίδιας της ζωής του

Σάββατο 1 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 2 Οχτώβρη 2022

Eurokinissi

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών και με παρεμβάσεις στους δήμους, στην Περιφέρεια, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή έθεσε άμεσα τα προβλήματά τους.

Η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα χαρακτηρίζουν τον σεισμό «ευκαιρία», επειδή δίνεται τάχα η αφορμή να «δρομολογηθεί η ανάπτυξη της περιοχής για την κοινωνία ολόκληρη». Ο μόνος καημός τους είναι πώς θα βρουν «ευκαιρία» να στήσουν μπίζνες στα ερείπια, να αξιοποιηθούν οι κάτοικοι ως φθηνό εργατικό δυναμικό στις μεγάλες επενδύσεις.

Δεν λένε κουβέντα για την αποζημίωση των πληγέντων, για το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας, σε τι σχολεία, με τι γιατρούς, σε τι χώρους άθλησης και αναψυχής, πώς θα ζήσουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι αγρότες στην περιοχή. Οι μόνοι «φωτοδότες» τους είναι πώς θα τραβήξουν επενδυτές για να πάρουν κοψοχρονιά τη γη, τις επιχειρήσεις, να βγάζουν κέρδη στις πλάτες των κατοίκων, πώς με τυράκι τα διάφορα προγράμματα θα μπουν στα χωριά οι επενδυτές του αγροτουρισμού ή των ΑΠΕ.

Αλλωστε, το ίδιο το κυβερνητικό σχέδιο για την «ανοικοδόμηση του Αρκαλοχωρίου» αποτυπώνεται στις κατευθύνσεις του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου δήμου Μινώα Πεδιάδας, που θα καθορίσει τις χρήσεις γης, τις επιχειρηματικές ζώνες, τους όρους δόμησης, τα σχέδια πόλεων/οικισμών, όλα υποταγμένα στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, όπως είναι η κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου, επενδύσεις ΑΠΕ και οδικοί άξονες που θα υπηρετούν τους μεγαλοξενοδόχους, σχέδιο που προβλέπει ακόμα και μετεγκατάσταση χωριών, με πρόφαση τις επιπτώσεις του σεισμού.

Ο λαός των δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών - Αστερουσίων μπορεί και πρέπει να ζήσει στον τόπο του!

Συνεχίζοντας τον δρόμο που άνοιξε με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα και σε σύγκρουση με τη στρατηγική κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων και των άλλων αστικών κομμάτων που θεωρούν την καταστροφή «ευκαιρία».

Απάντηση στο πώς θα ξαναζωντανέψει ο τόπος μπορούν να δώσουν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ και οι διεκδικήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για τη λύση των προβλημάτων τους! (2024-04-04 00:00:00.0)
Οι απολυμένοι μηχανικοί καλούνται να δουλέψουν εθελοντικά! (2023-02-09 00:00:00.0)
Εναν χρόνο μετά, τα μεγάλα προβλήματα και οι πραγματικές αιτίες της καταστροφής είναι εδώ! (2022-10-01 00:00:00.0)
Προβλήματα για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη (2022-01-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2021-11-17 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ανάγκες των σεισμόπληκτων (2021-10-02 00:00:00.0)