Διαμαρτυρία ενάντια στη συγχώνευση και το κλείσιμο προνοιακών ιδρυμάτων
Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2019

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ιδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Γλυφάδας, ενάντια στο κλείσιμό του, πραγματοποίησαν χτες ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας - Βούλας.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Αλέξης Στεφανίδης, δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι φορείς αντιδρούν στο επικείμενο κλείσιμο του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων, το οποίο σήμερα φιλοξενεί περίπου 40 ενήλικες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι επικαλούνται αλλαγή χρήσης, κτιριακά προβλήματα κ.ά. Ως λύση προτείνεται η μεταφορά των εξυπηρετούμενων στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, το οποίο ήδη βαρυγκομά από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση.

«Τα προβλήματα με το Ιδρυμα της Γλυφάδας ήταν γνωστά από χρόνια, όπως έλλειψη προσωπικού, εντατικοποίηση της δουλειάς, απαράδεκτες συνθήκες περίθαλψης. Το κλείσιμο ιδρυμάτων, η μείωση θέσεων εργασίας και των περιθαλπομένων είναι μια διαδικασία που κρατάει από παλιά, ενώ η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ακόμη ένα χτύπημα στα ιδρύματα Πρόνοιας Αττικής. Την ίδια ώρα εξασφαλίζουν πακτωλό κονδυλίων για τα επενδυτικά προγράμματα και εντείνουν την ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της αποκατάστασης και της φροντίδας των βαριά αναπήρων», αναφέρουν οι φορείς που οργάνωσαν την κινητοποίηση. Υπογραμμίζουν ότι διέξοδος είναι ο οργανωμένος και προσανατολισμένος αγώνας, που συγκρούεται με τις αιτίες και τους υπευθύνους των προβλημάτων και αυτούς που τους στηρίζουν, κόμματα, συνδικαλιστές κ.λπ., ενώ ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για αύριο, Πέμπτη, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά δυνάμεις που ρίχνουν νερό στο μύλο αυτής της πολιτικής, αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η πρόταση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ είναι οι ενήλικες που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα της Γλυφάδας να μεταφερθούν στο εξίσου υποστελεχωμένο Ιδρυμα Χρονίων Παθήσεων στην Αγία Βαρβάρα, ενώ και η συμβιβασμένη ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ προτείνει τη μεταφορά των ανθρώπων στο ΠΙΚΠΑ Βούλας...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εθιμοτυπική «συμπόνια» και κάλπικη αντιπαράθεση(2020-12-04 00:00:00.0)
Πανελλαδική στάση εργασίας αύριο και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας(2019-11-06 00:00:00.0)
Οι εξελίξεις αποτυπώνουν τη διαχρονική πολιτική συρρίκνωσης των προνοιακών δομών(2019-10-25 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στην Πρόνοια(2018-03-08 00:00:00.0)
Για την αναδοχή(2014-05-24 00:00:00.0)
Σύσκεψη στα ιδρύματα Πρόνοιας(2014-02-13 00:00:00.0)