Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εθιμοτυπική «συμπόνια» και κάλπικη αντιπαράθεση

Με φιέστες για τα αυτονόητα κι εθιμοτυπική «συμπόνια», η κυβέρνηση «τίμησε» τους ανθρώπους με αναπηρία, όταν τους άφησε ανυπεράσπιστους μέσα στην πανδημία, όταν, μεταξύ άλλων, σε πάνω από 10.000 ανάπηρους έχουν μπλοκάρει επιδόματα και συντάξεις λόγω κορονοϊού, όταν έχει ήδη δρομολογήσει νέο γύρο περικοπών σε αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις, όταν ετοιμάζεται να κλείσει κι άλλα από τα ελάχιστα ιδρύματα, στο όνομα τάχα της «αποϊδρυματοποίησης», μετατοπίζοντας πρόσθετα οικονομικά βάρη και καθημερινά άγχη στις λαϊκές οικογένειες των αναπήρων.

Ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, παρέστη στα εγκαίνια του ανελκυστήρα που επιτρέπει την πρόσβαση σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα στην Ακρόπολη. Σε δήλωσή του, επιδιώκοντας να μην αναφερθεί σε κανένα από τα παραπάνω οξυμένα προβλήματα, ανέφερε πως «η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ, αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ», πανηγυρίζοντας για το αυτονόητο, κάτι που θα έπρεπε να έχουν διασφαλίσει εδώ και χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκαν το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία της Βούλας, το οποίο πλήττεται όπως όλες οι αντίστοιχες δομές από τη χρόνια υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση.

Η υφυπουργός Εργασίας μίλησε προκλητικά για «αυστηρά πρωτόκολλα», όταν στην πραγματικότητα οι τεράστιες ελλείψεις σμπαραλιάζουν οποιαδήποτε δυνατότητα προστασίας της υγείας. Αυτήν την πραγματικότητα, άλλωστε, επιχειρεί να κρύψει η κυβέρνηση, με το να μη δίνει στοιχεία για τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων από προνοιακές δομές και άλλες δομές με ευπαθείς ομάδες που νόσησαν, διασωληνώθηκαν, πέθαναν από κορονοϊό. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη δομή (πρώην ΠΙΚΠΑ), η υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι ενισχύθηκε με 30% επιπλέον προσωπικό, αποσιωπώντας ότι πρόκειται για το προσωπικό του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων Νοτιοανατολικής Αττικής στη Γλυφάδα, που έκλεισε με ευθύνη της κυβέρνησης και μεταφέρθηκε εκεί μαζί με τους περιθαλπόμενους, μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού», όταν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προώθησε την ίδια απάνθρωπη πολιτική, με χαρακτηριστικό παράδειγμα (ένα από τα πολλά) το κλείσιμο του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων στον Σκαραμαγκά με 50 οφελούμενους και δυναμική 160 θέσεων που δεν άνοιξαν ποτέ...

Οσους «καβγάδες» κι αν στήνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματικότητα είναι πως «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο» και τα δυο μαζί ασκούν την ίδια πολιτική της ΕΕ, ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο και την πρόβλεψη για περικοπή κατά 50% της κρατικής χρηματοδότησης για την Πρόνοια (από 1.800 στα 900 εκατομμύρια ευρώ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αγώνες του ριζοσπαστικού αναπηρικού κινήματος απαντούν στη βαρβαρότητα και στα σόου της συγκάλυψης(2022-12-03 00:00:00.0)
Παναναπηρικό συλλαλητήριο αύριο στο Σύνταγμα(2020-07-14 00:00:00.0)
Ζωτικής σημασίας η λήψη ουσιαστικών μέτρων στους χώρους της Ειδικής Αγωγής(2020-03-11 00:00:00.0)
Πανελλαδική στάση εργασίας αύριο και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας(2019-11-06 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία ενάντια στη συγχώνευση και το κλείσιμο προνοιακών ιδρυμάτων(2019-10-23 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας(2017-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ