Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραπέμπεται για δολοφονία μετά από ένα χρόνο

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών παραπέμπεται να δικαστεί, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 46χρονος Ισίδωρος Βλάχος, ο οποίος κατηγορείται ως υπαίτιος του θανάτου του 23χρονου Βασίλη Σκαρλάτου πριν από ένα περίπου χρόνο. Το πτώμα του άτυχου νεαρού είχε βρεθεί σε ένα ξεροπήγαδο στο Κορωπί. Ο Ισίδ. Βλάχος ισχυρίζεται ότι ο 23χρονος πέθανε από χρήση ναρκωτικών ουσιών - κάτι που ανέφερε και η ιατροδικαστική έκθεση - και ότι αυτός φοβήθηκε και πέταξε το άψυχο σώμα του στο πηγάδι.

Ομως, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών συμφώνησε με την άποψη του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος δεν πείστηκε από τους παραπάνω ισχυρισμούς και στο βούλευμά του σημειώνει: «Ο κατηγορούμενος στις 12-9-2000 μετέφερε με το μοτοποδήλατό του τον Βασίλη Σκαρλάτο στην ερημική αγροτική περιοχή Σαλούρι του Κορωπίου, όπου γνώριζε ότι υπήρχε ξερό πηγάδι. Εκεί με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με άγνωστο τρόπο, του επέφερε θανατηφόρο πλήγμα, μετέφερε το σώμα του στο παρακείμενο πηγάδι βάθους 6 μέτρων, όπου και το έριξε, ώστε να μην ανευρεθεί έγκαιρα, να δημιουργηθεί προχωρημένη σήψη στο σώμα του θύματος και ο θάνατός του να αποδοθεί σε άλλες αιτίες και όχι σε εγκληματική ενέργεια».

Ο Ισίδ. Βλάχος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του, αλλά του είχε επιβληθεί χρηματική εγγυοδοσία 1 εκατ. δρχ., απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Στους περιοριστικούς αυτούς όρους το παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου προσθέτει δύο ακόμα: Απαγόρευση μετάβασης σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης του Κορωπίου και απαγόρευση μετάβασης στην οικία της οικογένειας του θύματος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ