Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
Αλληλεγγύη για να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα

Φωνή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή και την τραγωδία του παλαιστινιακού λαού υψώνει με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας.

«Τους τελευταίους μήνες η πρακτική των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων έχει σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς Παλαιστινίους, χιλιάδες τραυματίες και κατεστραμμένα σπίτια και κατεστραμμένη επίσης κάθε οικονομική υποδομή. Κατάντησαν τις πόλεις και τα χωριά σαν μεγάλη φυλακή συνδυάζοντας όλα αυτά με καθημερινές παράνομες εκτελέσεις και βομβαρδισμούς αμάχων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Το Ισραήλ, τονίζεται, «εμμένει στην άρνησή του στα στοιχειώδη δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού» δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα που εμποδίζουν κάθε πολιτική λύση. «Ολα αυτά γίνονται με τη σιωπή και την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, που συνδέουν την τύχη του παλαιστινιακού λαού με την έγκριση του Ισραήλ και κάτω από το σύνθημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Ο Σύνδεσμος Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας καλεί τον ΟΗΕ, την ΕΕ, τη Ρωσία, τον Αραβικό Σύνδεσμο και όλη τη διεθνή κοινότητα «να επέμβουν ΑΜΕΣΑ για τη σωτηρία του παλαιστινιακού λαού», ενώ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ολόκληρο τον ελληνικό λαό να «πρωτοστατήσουν» για την υπεράσπιση του παλαιστινιακού λαού. Απευθύνει έκκληση σε όλες τις δυνάμεις της ειρήνης να διαμαρτυρηθούν για να σταματήσει η ισραηλινή επιθετική τακτική, να αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός από τα κατεχόμενα εδάφη στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός από την έδρα της ΟΑΠ στην Ιερουσαλήμ και να αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα η ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ