Πέμπτη 14 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκφυλιστικές διαδικασίες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση (και όπως φαίνεται «θα πάει μακριά η βαλίτσα»), η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εξέτασε χτες την εισαγγελέα Εφετών Γ. Τσατάνη, σχετικά με τις καταγγελίες της για παρέμβαση στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο.

Η υπόθεση Τσατάνη - Παπαγγελόπουλου ξεκίνησε όταν η εισαγγελέας Εφετών αρχειοθέτησε υπόθεση που αφορούσε τη διερεύνηση για το εάν δάνεια που χορηγήθηκαν στον μεγαλοεπιχειρηματία Α. Βγενόπουλο από τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου, δόθηκαν χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί επαρκείς εγγυήσεις για την αποπληρωμή τους. Για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα και έχει παραπέμψει την Γ. Τσατάνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Η χτεσινή κόντρα αφορούσε απάντηση που έστειλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Θάνου, σε αίτημα της Επιτροπής να γνωστοποιηθεί το έγγραφο που αφορά τους λόγους για την πειθαρχική δίωξη της Γ. Τσατάνη. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, στην επιστολή της, επικαλείται μεν την μυστικότητα της διαδικασίας, ωστόσο διευκρινίζει ότι «αν συναινεί» η Γ. Τσατάνη ως «ελεγκτέα» να «διευκολύνει το έργο της Επιτροπής», τότε το έγγραφο μπορεί να αποσταλεί στην Επιτροπή.

Αυτόματα ξεκίνησε μία κόντρα επί δύο περίπου ώρες, ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και σ' αυτούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για το αν η απάντηση της προέδρου του Αρείου Πάγου είναι «σύννομη» ή όχι. Η δε, Γ. Τσατάνη αρνήθηκε να συναινέσει και ζήτησε να εξεταστεί κατ' αντιπαράθεση, μετά τον Δ. Παπαγγελόπουλο (αίτημα που έχει δεχτεί η Επιτροπή σε προηγούμενη συνεδρίαση), με την πρόεδρο του Αρ. Πάγου, τον Ν. Παντελή επόπτη της δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος και άλλους.

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, μέλος της Επιτροπής, σημείωσε ότι «δεν είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την κρίση στη Δικαιοσύνη. Η Επιτροπή έχει αρχίσει να εκφυλίζεται». Πρόσθεσε ότι δεν γίνεται «να καλέσουμε, όπως πάει, τους μισούς δικαστές της χώρας να καταθέσουν», ούτε κάθε φορά η Επιτροπή να τρώει ώρες με τα διαδικαστικά και τα δικονομικά. Πρότεινε άμεσα να γίνει συνεννόηση στο προεδρείο για δύο ακόμα το πολύ συνεδριάσεις όσον αφορά την κατάθεση της Γ. Τσατσάνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο η εισαγγελέας Γ. Τσατάνη(2016-06-29 00:00:00.0)
Και τρίτο ένταλμα σύλληψης για Χριστοφοράκο(2009-09-16 00:00:00.0)
Πάνε και... έρχονται επιστολές(2005-02-19 00:00:00.0)
Σήμερα αποφασίζει για Κόκκαλη η Ολομέλεια Εφετών(2003-06-26 00:00:00.0)
Εννέα νέοι αρεοπαγίτες(1996-09-06 00:00:00.0)
Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό Λυκουρέζου(1996-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ