Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Αυτόκλητοι «μαχητές» κατά των παράνομων μεταναστών

ΚΑΜΠΕΡΑ.-

Την καταδίκη και τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η αυστραλιανή κυβέρνηση με αφορμή μια «περίεργη» διαφήμιση που φιλοξενήθηκε στον αυστραλιανό Τύπο - υπογράφεται από μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Αυστραλία της Πρώτης Γραμμής» - και καλεί σε σύσταση ομάδων παράκτιων περιπολιών για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.

Η δημοσίευση καλεί όσους Αυστραλούς έχουν στρατιωτική εμπειρία και επιθυμούν, να βοηθήσουν στη σύσταση των περιπολιών, οι οποίες θα γίνονται στα διεθνή ύδατα «χωρίς περιορισμούς πολιτικής ορθότητας». Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι είναι μη κερδοσκοπική, μη πολιτική και μη ρατσιστική αλλά «απλώς ενδιαφέρεται για το καλό της Αυστραλίας». Ο υπουργός Μετανάστευσης Φίλιπ Ρούντοκ χαρακτήρισε το δημοσίευμα «εξαιρετικά ανεύθυνο», κατέστησε σαφές ότι παραβιάζει τους νόμους της χώρας και ανακοίνωσε ότι η αστυνομία διενεργεί εξονυχιστικούς ελέγχους για να βρει τους υπεύθυνους της οργάνωσης, καθώς η ηλεκτρονική διεύθυνση που υπάρχει στο δημοσίευμα δεν είναι αληθινή.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η αυστραλιανή κυβέρνηση, με τη στήριξη της αντιπολίτευσης, έχει υιοθετήσει ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στους μετανάστες και κυρίως στους παράνομους, παρά τις έντονες διεθνείς επικρίσεις. Κάθε χρόνο φθάνουν στην Αυστραλία 10.000 πρόσφυγες, τους οποίους αναλαμβάνει σε προγράμματα αποκατάστασης η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, με 53 πλοία έφθασαν στη χώρα 4.000 παράνομοι μετανάστες που ζητούν να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι μεταφέρονται σε στρατόπεδα απομακρυσμένα από τις πόλεις, όπου υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες παραμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία για την αίτησή τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ