Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιδράσεις για το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των μαθητών των ΕΠΑΛ που στη μέση της χρονιάς καλούνται να ψάξουν άλλη ειδικότητα ή να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο έχει προκαλέσει η τακτική του υπουργείου που κλείνει ολιγομελή τμήματα, τα οποία είχαν πάρει έγκριση να λειτουργήσουν όταν ξεκινούσε η σχολική χρονιά. Το κλείσιμό τους συνδέεται και με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών τους στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία καθυστέρησαν να ανοίξουν έναν και πλέον μήνα.

Το θέμα έθεσαν ΕΛΜΕ της Αττικής και το ΔΣ της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, από πλευράς υπουργείου δεν υπήρχε δέσμευση για τη συνέχιση της λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων που καταργήθηκαν, παρόλο που αυτό θα αφαιρέσει από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών τη δυνατότητα να φοιτήσουν στην ειδικότητα που επιθυμούν. Για το ίδιο θέμα, την Τρίτη έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Αττικής.

Την κατάσταση αυτή έχει καταγγείλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, καλώντας να λειτουργήσουν τα δημόσια ΙΕΚ και τονίζοντας: «Το υπουργείο για να μπαλώσει τα χιλιάδες κενά που έχει αφήσει στα Δημόσια ΙΕΚ συγχωνεύει και κλείνει τμήματα των ΕΠΑΛ δημιουργώντας έτσι με τεχνητό τρόπο πλεονάζον προσωπικό το οποίο το μετακινεί υποχρεωτικά από περιοχή σε περιοχή. (π.χ. Αττική, Αχαΐα, Κεφαλονιά και αλλού)». Το ΠΑΜΕ απαιτεί να μη συγχωνευτεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα ΕΠΑΛ, να μη μετακινηθούν υποχρεωτικά εκπαιδευτικοί χωρίς τη θέλησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ