Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα οικογενειακά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, αν υπήρχε κάποιος από ελληνικής πλευράς που έπρεπε να υπογράψει τη συμφωνία ανανέωσης της παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα με τον Κόλιν Πάουελ, αυτός έπρεπε να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και κανένας άλλος. Αυτή η υπόθεση είναι θέμα οικογενειακής παράδοσης.

Δεν μπορούμε, επίσης, να μην αναφέρουμε τη δήλωση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, που είπε πως, πλέον, «ό,τι ισχύει για τους Αμερικανούς στην Ελλάδα θα ισχύει και για τους Ελληνες στις Ηνωμένες Πολιτείες». Να υποθέσουμε ότι έχουμε ελληνικές στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ και δεν το ξέραμε;

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, ο Σημίτης πήγε στο ΝΑΤΟ και είπε ότι πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία της «συμμαχίας», αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα Σκόπια, για να εγγυηθούν τη σταθερότητα των συνόρων. Με άλλα λόγια, ζήτησε την άμεση επέμβαση.

Οχι ότι περίμεναν τον Ελληνα πρωθυπουργό να τους δώσει την ...ευχή του, βέβαια. Εκεί, στις Βρυξέλλες, είναι προαποφασισμένα αυτά τα πράγματα. Αλλά, όπως και να το κάνεις, κάποιος πρέπει να χρεωθεί τη «βρώμικη» δουλιά της εισήγησής τους.

Οσο για τα περί εγγύησης της σταθερότητας, το πράγμα καταντά αστείο. Δηλαδή, τόσον καιρό δεν είχαμε σταθερότητα, επειδή έλειπε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από την περιοχή; Κι όλα αυτά τα στρατόπεδα και οι στρατιώτες τι είναι; Εκδρομικοί σύλλογοι και «κάμπινγκ» διακοπών;

Μάλλον από τότε που εμφανίστηκαν όλοι αυτοί στα Βαλκάνια, άρχισε η αποσταθεροποίηση, εκτός πια αν όλοι τα θυμόμαστε λάθος τα πράγματα και ο πρωθυπουργός έχει την καλύτερη μνήμη.

ΠΩ, ΠΩ απλοχεριές! Θα μειώσουν - λένε οι του υπουργείου Ανάπτυξης - κατά 50% την τιμή του ρεύματος στους σεισμόπληκτους που ζουν στα λυόμενα, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά τους (όσοι έχουν) και να μην ψηθούν με τον καύσωνα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οχι τίποτε άλλο, μα το διαφημίζουν κιόλας ως κοινωνική πολιτική! Αντί να ντρέπονται που υπάρχουν ακόμα οι καταυλισμοί των σεισμοπλήκτων, δηλώνουν από πάνω και κοινωνικά ευαίσθητοι!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ