Τετάρτη 21 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΦΗ
Ενα ακόμη... θύμα του ποδοσφαίρου - επιχείρησης

Στον γκρεμό οδηγούν τον ΟΦΗ οι αγοραίες λογικές στο σημερινό ποδόσφαιρο, αποτέλεσμα της σύνδεσής του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Eurokinissi

Στον γκρεμό οδηγούν τον ΟΦΗ οι αγοραίες λογικές στο σημερινό ποδόσφαιρο, αποτέλεσμα της σύνδεσής του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα
Μια ανάσα απ' το να ακολουθήσει το δρόμο της Νίκης Βόλου, δηλαδή να αποχωρήσει και αυτός απ' το φετινό πρωτάθλημα της Super League, αλλά και να οδεύσει προς το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα βρίσκεται πλέον ο ΟΦΗ. Τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ, που ήταν γνωστά από την αρχή της περιόδου, δεν μπόρεσαν να ξεπεραστούν, αλλά, αντίθετα, μεγιστοποιήθηκαν, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου στην ομάδα, ενώ η πρόσφατη οδηγία της ΦΙΦΑ για αφαίρεση 6β (λόγω οφειλών σε πρώην παίκτες του) έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Μάλιστα, οι φήμες μιλούσαν και για να νέα αφαίρεση βαθμών και πάλι από τη ΦΙΦΑ, που θα στείλει νέο... φιρμάνι για αντίστοιχες οφειλές σε άλλον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας. Βέβαια, αυτό ίσως και να μη συμβεί, αφού όλα δείχνουν ότι ο κρητικός σύλλογος μετράει μέρες όχι μόνο στην παρουσία του στην πρώτη κατηγορία, αλλά και για την ύπαρξή του. Τελευταίο και μάλλον καθοριστικό περιστατικό αποτελούν οι νέες προσφυγές στα αρμόδια όργανα εις βάρος του ΟΦΗ παικτών της ομάδας που ζητούν αρχικά τα δεδουλευμένα τους και μετέπειτα το ελευθέρας τους από το συμβόλαιο συνεργασίας. Στην κίνηση αυτή έχουν προχωρήσει μέχρις στιγμής οι Στάθης, Τριποτσέρης, Μακρής, Κουτσιανικούλης, Μπανούσης, ενώ με βάση και αυτούς που έχουν αποχωρήσει από την αρχή μέχρι τώρα (Δασκαλάκης, Φραγκουλάκης, Σίσιτς, Φερούζ, Απόνιο, Μεϊτέ, Πετρόπουλος, Μιλιάζες, Αντελέγιε, Ραζάκ) πλέον η ομάδα έχει μείνει με 14 παίκτες. Σε αυτούς μάλιστα συμπεριλαμβάνονται και οι Λόρια, Μεραμπιασβίλι οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι ουσιαστικά, αφού και να κάνουν προσφυγή δεν μπορούν να αγωνιστούν σε άλλο σύλλογο για φέτος, καθώς ήδη έχουν κάνει τρεις αλλαγές σε μία σεζόν. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι για το σημερινό αγώνα Κυπέλλου με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, για να συμπληρωθεί η αποστολή, προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα πιτσιρικάδες από την ομάδα νέων, ενώ και το ίδιο το ταξίδι στη Θράκη παρέμενε ανοικτό μέχρι χτες το μεσημέρι εάν θα πραγματοποιηθεί. Τελικά, μετά από ...έρανο βρέθηκαν τα χρήματα και η αποστολή αναχώρησε.

Θεατές στο ίδιο έργο

Το νέο περιστατικό πάντως που ακολουθεί το αντίστοιχο της Νίκης Βόλου κάνει ορατό το ενδεχόμενο της δεύτερης αποχώρησης από το φετινό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, αν και συμβαίνει για πρώτη φορά, εντούτοις μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αλλά και ούτε μεμονωμένο, που να αφορά απλά μια κακοδιαχείριση.

Αντίθετα, για μια ακόμη φορά, γίνονται φανερά με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα αποτελέσματα της μετατροπής του ποδοσφαίρου σε επιχείρηση και της σύνδεσής του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και φυσικά το τι ακολουθεί αυτή τη σχέση. Για πολλοστή φόρα, η καμένη γη είναι αυτό που αφήνει πίσω της η φυγή κάποιου ή κάποιων επιχειρηματιών, αφού το κυνήγι του κέρδους και η αλλαγή πλάνων επιβάλλουν το τέλος της... επένδυσης. Μέχρι στιγμής, τις συνέπειες των παραπάνω (π.χ. υποβιβασμός στη Γ' Εθνική) έχουν υποστεί η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Ηρακλής, η Δόξα Δράμας ο Πανσερραϊκός, ενώ κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και στην πρόσφατη περίπτωση της Νίκης Βόλου. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ο σύλλογος έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί, όπως έγινε στην περίπτωση της ομάδας μπάσκετ του Πανελλήνιου, ενώ στον αέρα βρίσκονται και τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ