Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Πάει με ΝΔ, πάει και με ΣΥΡΙΖΑ

Το ρόλο που διεκδικεί ως εγγυητής σταθερότητας της αστικής εξουσίας, στην όποιας σύνθεσης επόμενη συγκυβέρνηση, παρουσίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο «Star».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ρόλο του μορφώματός του ως «υπερασπιστή της ελληνικής κοινωνίας (βλ. αστικής τάξης) απέναντι σε ανεύθυνες συμπεριφορές». Αλλωστε, ακριβώς για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλίων, ζήτησε «να υπάρξει μια εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης. Σοβαροί άνθρωποι (...) Εμείς έχουμε μερικούς, μακάρι να έχει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τους βάλουμε όλους μαζί να διαπραγματευτούν». Να διαπραγματευτούν, δηλαδή, με την τρόικα το επόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, για παραπέρα τσάκισμα εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και απελευθέρωση κονδυλίων από την εξυπηρέτηση του χρέους προς παραπέρα στήριξη μονοπωλιακών ομίλων.

Δηλώνοντας, εξάλλου, ανοιχτά τη διάθεσή του να συμμετάσχει ενεργά σε μια τέτοια συγκυβέρνηση, είπε: «Εμείς θα κάνουμε μια πρόταση για κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδας. Αν σε αυτή την κυβέρνηση πρέπει να συμμετέχει κάποιος από το Ποτάμι, τότε θα συμμετέχει»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ