Σάββατο 10 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να αξιολογήσουν οι ναυτεργάτες ποια δύναμη στέκεται στο πλευρό τους

Σε σύσκεψη με πληρώματα της ΝΕΛ μίλησε ο Σ. Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη μέσα στο «European Express»
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη μέσα στο «European Express»
Μαζική σύσκεψη με τους πάνω από μισό χρόνο απλήρωτους ναυτεργάτες τριών πλοίων της ΝΕΛ που βρίσκονται δεμένα στην προβλήτα του Νέου Μώλου Δραπετσώνας, διοργάνωσε την Πέμπτη η Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ, απευθύνοντας κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ και στην κάλπη. Στη σύσκεψη που έγινε στην τραπεζαρία του «EUROPEAN EXPRESS», συμμετείχαν τα πληρώματα των πλοίων «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», «EUROPEAN EXPRESS» και «ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ».

Ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά έθεσε με συγκεκριμένο τρόπο τα κριτήρια της ψήφου για τους ναυτεργάτες. Μπροστά στην κάλπη καλούνται να μετρήσουν ποια δύναμη είναι αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της πάλης τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που τους κόβει μισθούς, συντάξεις, ενάντια στην απλήρωτη δουλειά που αντιμετωπίζουν και οι ναυτεργάτες της ΝΕΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ναυτεργάτες, όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, από τον Ιούνη μέχρι τώρα, το μόνο που έχουν πληρωθεί από την εταιρεία είναι ένα χιλιάρικο έναντι!

Τους κάλεσε να αξιολογήσουν τα κόμματα που ζητάνε την ψήφο τους. Για παράδειγμα, ποια ήταν η θέση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον κανονισμό 3577/92 της ΕΕ που εξασφαλίζει την ελευθερία δράσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες δίνοντας το ελεύθερο στους εφοπλιστές να δρομολογούν τα πλοία όποτε και για όποιο προορισμό τους συμφέρει, με πληρώματα μειωμένα, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, που να μη φτάνουν για να ανταποκριθούν σε καταστάσεις κρίσης όπως αυτή που διαδραματίστηκε στο πλοίο «NORMAN ATLANTIC» που κάηκε στις 28/12 με 10 νεκρούς και ανεξακρίβωτο αριθμό αγνοουμένων.

Απαντώντας σε ερώτηση ναυτεργάτη για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σ. Τσιμπόγλου τόνισε: «Μπορούμε με αυτούς που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της συνθήκης του Μάαστριχτ, που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας; Αν δεν συγκρουστείς με την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, με τον κανονισμό 3577/92 της ΕΕ στη ναυτιλία, συνολικά με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, με την ιδιοκτησία τους στα μέσα παραγωγής, πώς μπορείς να διεκδικήσεις, αλλά και να δώσεις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός;».

«Αυτό που χρειαζόμαστε», τόνισε, «είναι δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα, για την ισχυρή οργάνωση των εργαζομένων, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ