Σάββατο 10 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Να μη χαθεί ούτε μια ψήφος για το ΚΚΕ

Icon

Μια, ξεχωριστής σημασίας, πλευρά στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η αναγκαία παγκινητοποίηση μελών και φίλων του Κόμματος ώστε να εκφραστεί μαζικά στην κάλπη της 25ης Γενάρη η εκλογική στήριξη του ΚΚΕ τόσο από τους ετεροδημότες όσο και από τους Ελληνες του εξωτερικού.

Το σύνθημα «Καμιά ψήφος χαμένη για το Κόμμα» δίνει ήδη τον τόνο για την αποφασιστικότητα με την οποία πρέπει να δοθεί η μάχη της μετακίνησης των ψηφοφόρων του Κόμματος στον τόπο όπου έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, προκειμένου να ψηφίσουν το ΚΚΕ.

Να μη χαθεί ούτε λεπτό, να μη χαριστεί μια ψήφος

Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές είναι φανερό ότι δεν πρέπει να χαθεί στιγμή, πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος. Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας: Να επιβεβαιώσουν το πού ψηφίζουν και να φροντίσουν έγκαιρα για τα αναγκαία μέτρα μετακίνησης σε περίπτωση που ψηφίζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους: Κλείσιμο εισιτηρίων, ομαδικές μετακινήσεις με μοίρασμα των εξόδων κλπ.

Το ΚΚΕ και στη διακομματική επιτροπή για τις εκλογές της 25ης Γενάρη έθεσε το σοβαρό ζήτημα της διευκόλυνσης των ψηφοφόρων για να συμμετάσχουν στις εκλογές. Σε συνθήκες οξυμένης φτώχειας, ανεργίας και ανέχειας του λαού, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα διευκόλυνσης όσων χρειάζεται να μετακινηθούν για να ψηφίσουν. Το ΚΚΕ πρότεινε κατάργηση των διοδίων, δωρεάν εισιτήρια, π.χ., ακτοπλοϊκά, αεροπορικά κ.ά.

Από συμμετοχή της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ σε κινητοποίηση στη χώρα
Από συμμετοχή της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ σε κινητοποίηση στη χώρα
«Παρά τις δυσκολίες της λαϊκής οικογένειας, που τα τελευταία χρόνια ματώνει πληρώνοντας τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, η αποφασιστικότητα με την οποία θα δοθεί η μάχη από τους ετεροδημότες, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, μπορεί να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα εμπόδια», σημειώνει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. «Εχει ιδιαίτερη σημασία», συνεχίζει, «μέχρι την τελευταία στιγμή να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να μη χαθεί ούτε μια ψήφος. Για να εκφραστεί στην κάλπη η θέληση του λαού ώστε την επόμενη μέρα να έχει δυνατό το δικό του Κόμμα, για την ισχυροποίηση της λαϊκής αντιπολίτευσης».

Είναι πολλοί οι άνεργοι, οι νέοι, ιδιαίτερα φοιτητές και σπουδαστές, που κατοικούν μακρυά από το δήμο στους καταλόγους του οποίου είναι γραμμένοι, επομένως, με ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στις εκλογές για το δυνάμωμα του ΚΚΕ.

Οπως υπογραμμίζει ο Γιάννης Πατσής, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ, ειδικά οι νέοι άνθρωποι που είναι άνεργοι ή σπουδάζουν και βλέπουν τις οικογένειές τους να δυσκολεύονται όλο και περισσότερο για να τα βγάλουν πέρα, δεν πρέπει να αφήσουν να πάει χαμένη η ευκαιρία των εκλογών. Είναι ανάγκη συλλογικά να παρθούν μέτρα ώστε με κάθε τρόπο να φτάσουν στην κάλπη και να στείλουν μήνυμα ότι δεν το βάζουν κάτω, δεν αναζητούν σωτήρες αλλά παίρνουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια. Τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που βιώνουν τόσες στερήσεις για να σπουδάσουν ή έφυγαν από την επαρχία για ένα κομμάτι ψωμί, έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους και πολλοί απ' αυτούς ψηφίζουν για πρώτη φορά. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι ο μόνος παράγοντας ενίσχυσης της πάλης την επόμενη μέρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών της κρίσης, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων που θα υπηρετήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Αποφασιστικά στη μάχη και οι Ελληνες μετανάστες - εργάτες

Ευκαιρία, όμως, έχουν και οι Ελληνες εργάτες που μένουν στο εξωτερικό, οι νέοι και οι νέες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα. Ευκαιρία να ψηφίσουν ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό, ενάντια στη στρατηγική των μονοπωλίων και της ΕΕ, που τους ανάγκασε να μεταναστεύσουν. Με την ενίσχυση του ΚΚΕ να τοποθετηθούν και απέναντι σε όσους, υπηρετώντας την ίδια πολιτική, θα διαιωνίσουν αυτή την κατάσταση. Αλλωστε, η ελεύθερη μετακίνηση του εργατικού δυναμικού με βάση τα συμφέροντα και τις ανάγκες των ευρωενωσιακών μονοπωλίων είναι επίσημη θέση από ιδρύσεως της ΕΕ, που ούτε η ΝΔ, ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν, αντίθετα υπηρετούν πιστά.

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, που έφερε το ΚΚΕ πρώτο κόμμα στο εξωτερικό, δείχνει ότι οι Ελληνες - μετανάστες αξιοποιούν την πείρα τους, αφού βλέπουν ότι τα μέτρα που παίρνει η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα είναι ίδια με αυτά που παίρνονται σε χώρες χωρίς μνημόνια ή τρόικα. Ο Πάνος Απέργης, στέλεχος του Κόμματος που μένει στη Στοκχόλμη, σημειώνει ότι η αγανάκτηση είναι έντονη, η διπλή φορολογία δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για τους μετανάστες και το ΚΚΕ παραμένει το αποκούμπι τους στην πάλη για ασφάλιση, καταβολή δεδουλευμένων, ενάντια στη δράση των δουλεμπόρων κ.ά. Το στέλεχος του Κόμματος, τόνισε ότι είναι συγκινητικό το πείσμα από το οποίο διαπνέονται οι μετανάστες για να έρθουν στην πατρίδα και να στηρίξουν το Κόμμα τους. Για να ξεπεράσουν οικονομικές αδυναμίες, αφού τα εισιτήρια είναι στα ύψη, φτάνουν ακόμα και να δανείζονται σε καιρούς δύσκολους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όσοι δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην κάλπη λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών, επικοινωνούν με συγγενείς και φίλους για να πείσουν για την αναγκαιότητα ισχυροποίησης του Κόμματος. «Η μάχη θα δοθεί αποφασιστικά. Θα διανύσουμε χιλιάδες χιλιόμετρα για να έρθουμε σε επαφή με εκατοντάδες Ελληνες στη Σκανδιναβία (Δανία, Σουηδία κ.α.) με το κάλεσμα για ψήφο στο ΚΚΕ», υπογραμμίζει ο Π. Απέργης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ