Πέμπτη 8 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Αντιπαράθεση συγκάλυψης της ουσίας

Τον αντικομμουνισμό και το θρησκευτικό συναίσθημα ανέσυρε από τη φαρέτρα της προεκλογικής του εκστρατείας ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς.

Περιοδεύοντας τις προηγούμενες μέρες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αναπαράγοντας την ανούσια για τα λαϊκά στρώματα κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής τους σύμπλευσης στη βάση της εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων, και επιχειρώντας να αναδείξει κάποιες επουσιώδεις διαφορές τους, σχολίασε την απόφαση της Κουμουνδούρου οι βουλευτές της να θέσουν από τώρα την παραίτησή τους στη διάθεση του κόμματος.

Επ' αυτού, «ξεχνώντας» πως, όταν βουλευτές της ΝΔ «ανεξαρτητοποιούνταν» το προηγούμενο διάστημα, δέχονταν από τον κομματικό μηχανισμό πιέσεις να επιστρέψουν την έδρα στο κόμμα, ο Αντ. Σαμαράς ...εξανέστη για το γεγονός ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυξε ότι οι έδρες είναι ιδιοκτησία του κόμματος». «Πρώτα το κόμμα και μετά η δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά οι Ελληνες θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη. Δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα, επειδή το ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε και κατέληξε: «Ούτε θα δεχθούν οι Ελληνες οι ανεξάρτητες αρχές να ελέγχονται αποκλειστικά από το γραφείο του πρωθυπουργού (σ.σ. Οπως σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό το μοντέλο μόνο η Βόρεια Κορέα και η Βενεζουέλα το εφαρμόζουν και δεν επιτρέπεται από το κοινοτικό δίκαιο».

Στην πραγματικότητα, το να αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά που δεν έχει στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, στοχεύει στην καλλιέργεια οξυμένης πόλωσης για εγκλωβισμό του λαού, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε στην πολιτική διαχείρισης σε όφελος του κεφαλαίου και επίσης εμμέσως πλην σαφώς στοχεύει το εργατικό - λαϊκό κίνημα και την οργανωμένη πρωτοπορία του.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αντ. Σαμαράς έσπευσε να υποστηρίξει πως οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την εκκλησία γίνονται σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων, την παραμονή των εκλογών, για κομματικά και εκλογικά οφέλη. «Η Ορθοδοξία είναι κομμάτι της ψυχής μας και όχι σημαία ευκαιρίας για δημόσιες σχέσεις παραμονές εκλογών», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς.

Αναδιάταξη δυναμικού

Την ίδια στιγμή, μέσω και της κατάρτισης των ψηφοδελτίων της ΝΔ, προχωρά η αναδιάταξη του αστικού προσωπικού της αστικής τάξης και σε αυτό το κομμάτι του εκλογικού της χάρτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια επαναπροσέγγισης με στελέχη που είχαν απομακρυνθεί το προηγούμενο διάστημα από τη ΝΔ και είχαν κατέβει σε εκλογές υποψήφιοι κόντρα σε υποψηφίους του κόμματος, π.χ. ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, ή ο πρώην βουλευτής Π. Μαντούβαλος.

Εξάλλου, γράφεται ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να είναι ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκης.

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ αστικών ΜΜΕ, ενδέχεται να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα η Αντζελα Γκερέκου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Τουρισμού.

Στον αντίποδα, εκτός ψηφοδελτίων μένουν, με τη θέλησή τους όπως παρουσιάζεται, οι Γ. Ιωαννίδης, Π. Παυλόπουλος, Ευ. Αντώναρος, με ανοικτό το ενδεχόμενο το ίδιο να επιλέξει και ο Α. Σπηλιωτόπουλος.

Τέλος, και ο Π. Ψωμιάδης που έχει, εδώ και κάποιο διάστημα, αποστασιοποιηθεί από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, δήλωσε ότι δε θα συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές. Πρόσθεσε, ωστόσο, προϊδεάζοντας για εξελίξεις την επομένη των εκλογών στην κεντροδεξιά: «Ο αγώνας για τη μεγάλη φιλελεύθερη οικογένεια αρχίζει αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Θα είμαι παρών και μάλιστα στην πρώτη γραμμή της μάχης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ