Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους κόβουν το δικαίωμα στις σπουδές

Ηθικός αυτουργός για το πάγωμα των μετεγγραφών δεκάδων φοιτητών από τις πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες στις Αρχιτεκτονικές Σχολές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ είναι η πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα την τραγική υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση σε ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό. Ωστόσο, για την προσφυγή στο ΣτΕ, με την οποία κρατούνται όμηροι δεκάδες φοιτητές και οι οικογένειές τους, έχει βάλει το χεράκι του με έναν τρόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη λίστα με τα 117 ονόματα που υπέγραψαν την προσφυγή στο ΣτΕ, φιγουράρουν ονόματα πανεπιστημιακών που ήταν υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2012 (Κ. Βαΐου), στις φετινές δημοτικές εκλογές (Μ. Μάρκου) και άλλοι γνωστοί για τις θέσεις τους και την ταύτισή τους με το ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Μπελαβίλας). Και πρακτικά, με την προσφυγή, αντί να διεκδικήσουν από το κράτος όλα τα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολών, κλείνουν την πόρτα των σχολών στους φοιτητές.

Η προσφυγή δε στοχοποιεί την κυβέρνηση, στρέφεται ενάντια στους ίδιους τους φοιτητές φτωχών οικογενειών, ορθώνοντάς τους επιπλέον εμπόδια, αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους, με άμεσο κίνδυνο να χάσουν το εξάμηνο ή ακόμα και τις σπουδές τους αν δικαιωθεί η προσφυγή... Ας βγάλουν και οι ίδιοι οι φοιτητές και οι οικογένειές τους τα συμπεράσματά τους και για τα γενικότερα μελλοντικά έργα του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ