Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
«Πάγωσε» το Νοσοκομείο του Κιλκίς

Εμεινε χωρίς πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να αναβληθούν σοβαρά χειρουργεία και να μην υπάρχει ζεστό νερό ούτε για τα νεογνά

Η ασφυκτική θηλιά των άγριων περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων άφησε το Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς χωρίς πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν χειρουργεία, αλλά και να «ξεμείνει» από ζεστό νερό, ακόμη και για τα νεογνά. Η δραματική αυτή κατάσταση περιγράφεται σε έγγραφη αναφορά - καταγγελία του Σωματείου του Εργαζομένων εναντίον του Γραφείου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κιλκίς.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από την ξαφνική άρνηση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κιλκίς να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα για την προμήθεια πετρελαίου για το νοσοκομείο, ενώ οι προμηθευτές δήλωναν αδυναμία να παραδώσουν για ακόμη μία φορά πετρέλαιο με πίστωση. Ετσι, για τρεις μέρες (3-5 Δεκέμβρη) το νοσοκομείο έφτασε να λειτουργεί σε οριακή κατάσταση, με τα καύσιμα να έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν χειρουργεία, μεταξύ αυτών σοβαρές ορθοπεδικές επεμβάσεις σε ηλικιωμένους, αλλά και ένα ολόκληρο νοσοκομείο να λειτουργεί χωρίς ζεστό νερό. Μάλιστα δεν υπήρξε ζεστό νερό ούτε καν για να πλυθεί νεογνό, που μόλις είχε έρθει στον κόσμο.

Το νοσοκομείο προμηθεύτηκε τελικά πετρέλαιο με πίστωση. Ωστόσο και αυτή η ποσότητα επαρκεί μόλις για περίπου μία βδομάδα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν υπογραφεί ή αν θα υπογραφούν τα εντάλματα από την Επίτροπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ