Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιδιώκει ρόλο καταλύτη στην επίτευξη «συναίνεσης»

Ρόλο καταλύτη στην επίτευξη συναινέσεων μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων, όπως επιτάσσουν κέντρα και παράκεντρα του συστήματος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επιδιώκει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας στο «Mega», τάχθηκε ξανά υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με ενισχυμένη πλειοψηφία, με παράλληλη συμφωνία για προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης και πρόωρες εκλογές το Νοέμβρη του 2015, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση δεν μπορεί να ολοκληρώσει την τετραετία.

Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το μόρφωμά του θα αναζητήσει μετεκλογικές συνεργασίες με οποιοδήποτε αστικό κόμμα. Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία, καθώς - όπως είπε - εκτός Ελλάδας αναφέρει ως σύμμαχό του το Ποτάμι και εντός Ελλάδας τους ΑΝΕΛ... Παραπέρα, προειδοποίησε την Κουμουνδούρου, πως μια κυβέρνηση 151 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορούσε να ασκήσει πολιτική λόγω των συνιστωσών που αποτελούν το κόμμα αυτό.

Την «ανάγκη εθνικής συνεννόησης» την πλάσαρε και με πρόσχημα τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και εταίρους. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας το χρέος (που δημιουργήθηκε για στήριξη του κεφαλαίου) ως φορτίο που πρέπει να αναλάβει στο σύνολό του ο λαός, σημείωσε πως η χώρα δεν μπορεί να θέσει αυτή τη στιγμή θέμα «κουρέματος» του χρέους, συμπληρώνοντας πως δεν είναι πολιτική η άρνηση του χρέους.

Χτες, ο Στ. Θεοδωράκης επισκέφτηκε το υπουργείο Αμυνας, όπου ενημερώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για θέματα αρμοδιότητάς τους. «Το αίσθημα ασφαλείας είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να έλθει κάποια στιγμή η πολυπόθητη ανάπτυξη» δήλωσε, ευθυγραμμιζόμενος και αυτός με τη στοίχιση των Ενόπλων Δυνάμεων πίσω από τα προτάγματα των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ