Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο Τμήμα επειδή προπαγάνδιζαν την απεργία!

Στο Αστυνομικό Τμήμα Πολίχνης οδηγήθηκαν, με εντολή του εργοδότη της εταιρείας επίπλου «ΜΕΞΥΛ - Σαρηκεχαγιάς», μέλη του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι, με ηχητική εγκατάσταση σε ένα αυτοκίνητο που γύριζε στις γειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετέφεραν το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυπταν και την εργοδοτική αυθαιρεσία της συγκεκριμένης εταιρείας που αρνείται να πληρώσει σε εργαζομένους της δεδουλευμένα 2 χρόνων, αναγνωρισμένα και με δικαστικές αποφάσεις.

Με εντολή του εργοδότη, ο οποίος απείλησε με μήνυση για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή των μελών του Συνδικάτου, με πρόσχημα ότι δεν είχαν άδεια για τα ηχητικά! Παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα έκαναν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης, μέλη άλλων σωματείων και ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Κατήγγειλαν τη μεθόδευση της εργοδοσίας, αλλά και τη στάση της αστυνομίας, που χωρίς κανένα λόγο κρατούσε επί ώρες τους εργαζόμενους, ενώ δεν κάνει τίποτα για να επιβάλει στον εργοδότη τις δικαστικές αποφάσεις για πληρωμή των δεδουλευμένων.

Μετά την παρέμβαση των συνδικαλιστών, οι εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Στον έναν από αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ και του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για ένα μήνα, με πρόσχημα ότι δεν είχε άδεια για τα ηχητικά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ