Σάββατο 22 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΛ
Συνέδριο εν μέσω παζαριών και αντεγκλήσεων για Πρόεδρο και αναμόρφωση

Στο φόντο παζαριών και μετακινήσεων που «ψήνονται» ενόψει και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) την άνοιξη, στο πλαίσιο των συνολικότερων αντιλαϊκών διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο το 2ο Συνέδριο των ΑΝΕΛ.

Σε αυτό αναμένεται να κυριαρχήσουν δύο ζητήματα: Η συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που προωθεί η ηγεσία των ΑΝΕΛ, με το βλέμμα σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θυμίζουμε δηλώσεις του Π. Καμμένου στις 10/11 ότι: «Εκείνο που προέχει είναι να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία και τη δημοκρατία της και μετά τις εκλογές, με μια ισχυρή κυβέρνηση - το πιθανότερο του ΣΥΡΙΖΑ - και με τους ΑΝΕΛ σε ρόλο ρυθμιστή και εγγυητή για σειρά σοβαρότατων ζητημάτων».

Μάλιστα προέταξε τη μεταξύ τους σύγκλιση σε σειρά θεμάτων όπως η πρόταση δημιουργίας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και η θέση για αναγκαιότητα διαγραφής μέρους του. Στην παρατήρηση περί προγραμματικών διαφορών ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Καμμένος αντέτεινε ότι στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ έχει υιοθετήσει και θέσεις των ΑΝΕΛ. Τόνιζε με έμφαση πως «έχουν κάνει βήματα και αυτοί», ενώ πρόσθεσε ότι «όπου δεν συμφωνούμε, δεν είναι ανάγκη να τα λύσουμε όλα».

Στο φόντο αυτής της προοπτικής συμπόρευσης, η ΚΟ των ΑΝΕΛ υποτίθεται ότι την Τρίτη πήρε ομόφωνα απόφαση να μην ψηφίσει τον οποιοδήποτε υποψήφιο για ΠτΔ. Ωστόσο, την Τετάρτη, ο βουλευτής τους Π. Μελάς διαφοροποίησε τη θέση του, λέγοντας πως «εάν πάμε σε εκλογές και δεν ψηφιστεί ο ΠτΔ, οι εκλογές τότε θα φέρουν λίγο πίσω και την οικονομία. Πρέπει λοιπόν να προσέξεις τι θα κάνεις και όσο το δυνατόν αργότερα να γίνουν εκλογές, για το καλύτερο συμφέρον του λαού», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «οι αξίες και αρχές της ΝΔ είναι μέσα μου».

Η απάντηση Καμμένου ότι «όποιος δώσει "ανάσα" στη μνημονιακή κυβέρνηση με ψήφο στον ΠτΔ, "αποκεφαλίζεται". Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο συνέδριο», δίνει τροφή για διάφορα σενάρια σχετικά με εξελίξεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Την Πέμπτη, εξάλλου, ο Π. Καμμένος επανέλαβε ότι δεν έχει θέση στο κόμμα όποιος βουλευτής ψηφίσει ΠτΔ, ενώ εμμέσως πλην σαφώς, κάλεσε τον Π. Μελά να παραδώσει την έδρα του. Απαντώντας, ο Π. Μελάς είπε ότι οι πιθανότητες να ψηφίσει για ΠτΔ είναι 50-50, αφού - όπως τόνισε - «πάνω από τα κόμματα και τα πρόσωπα βάζω το καλό του ελληνικού λαού». Ταυτόχρονα, αφενός ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση διαγραφής από τους ΑΝΕΛ δε θα παραδώσει την έδρα του, αφετέρου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν έκρινε και πάλι ότι θα ήταν για ...το καλό του ελληνικού λαού!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αλληλοκαρφώματα» με φόντο τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ(2019-02-09 00:00:00.0)
Αλλαγές σε λωρίδες και σαπίλα!(2014-12-21 00:00:00.0)
Για την «πολιτική σταθερότητα» που χρειάζεται το κεφάλαιο(2014-12-20 00:00:00.0)
Για την «πολιτική σταθερότητα» που χρειάζεται το κεφάλαιο(2014-12-20 00:00:00.0)
Νέες καταγγελίες για απόπειρες χρηματισμού βουλευτών(2014-11-28 00:00:00.0)
Γέφυρες σε πολλούς και κατ' αρχάς στον ΣΥΡΙΖΑ(2014-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ