Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στις Γενικές Συνελεύσεις συζητιέται η απεργία

Ολοένα και πιο καθαρά φαίνεται ο υπονομευτικός ρόλος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού

Στις γενικές συνελεύσεις των κλαδικών και επιχειρησιακών συνδικάτων, που γίνονται αυτήν την περίοδο, οι εργαζόμενοι συζητούν για την απεργία στις 27 Νοέμβρη και για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν στην τελική ευθεία, προκειμένου να έχει επιτυχία.

Τέτοια συζήτηση έγινε την περασμένη Κυριακή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, τη Δευτέρα στη συνέλευση των εργαζόμενων στη Forthnet, αλλά και στη χτεσινή μαζική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας (αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη»), που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το Συνδικάτο πηγαίνει για εκλογές και μαζί με άλλα θέματα συζητήθηκε η ανάγκη να αξιοποιηθούν οι μέρες μέχρι την απεργία τόσο για την καλύτερη προπαγάνδιση και οργάνωσή της όσο και για να πυκνώσουν οι γραμμές του σωματείου με εργάτες του κλάδου, ενόψει των αρχαιρεσιών.

Οι περιοδείες συνεχίζονται σήμερα με βάση το παρακάτω ενδεικτικό πρόγραμμα: Διευθύνσεις Περιφέρειας Κεντρικού Τομέα, Δασαρχείο Πεντέλης, Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής, Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης Ανατολικής Αττικής, καθαρίστριες στο Πολυτεχνείο, Ασφαλιστικά Ταμεία - ΑΤΠΣΥΓΕ/πολυϊατρεία, Ομιλος Πειραιώς (Συγγρού), ΙΓ Εφορία Αθηνών, Εφορία Γαλάτσι και Ν. Ιωνία, KOSMOCAR (Ασπρόπυργος), ΓΙΟΥΝΙΦΑΡΜΑ, Φαρμακαποθήκη «Παπανικόπουλος», ΚΛΕΒΑ, ΒΙΑΝΕΞ Β, ΕΛΠΕΝ, Ερυθρός Σταυρός, ΚΑΡΦΟΥΡ (Αργυρούπολη, Πειραιά, Πασαλιμάνι), Πεταλούδα, BSB, ROSI, Μανταρίνο, Καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Μεταξά, Leroy, Hondos (Κέντρο), Σκλαβενίτης (Ικόνιο), ΕΛΤΑ (Χαλάνδρι), Αττικό Νοσοκομείο, Νοσοκομείο Λαμίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, Κέντρα Υγείας Μακρακώμης και Στυλίδας.

Από τη χτεσινή Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των Μεταλλεργατών.
Από τη χτεσινή Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των Μεταλλεργατών.
Επίσης:

  • Γενική Συνέλευση θα κάνουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», σήμερα Πέμπτη.
  • Πικετοφορία οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, το Σάββατο 22/11, στις 11 π.μ., με αφετηρία την πλατεία Δαβάκη.
  • Σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση, το Σάββατο στις 10 π.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος), καλεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας.

Στο μεταξύ, ολοένα και πιο καθαρά φαίνεται η προσπάθεια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να υπονομεύσει την απεργία. Ομοσπονδίες όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις της ταξικής συνεργασίας δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα για να συζητήσουν την κήρυξη και την οργάνωση της απεργίας, θέλοντας να εκφυλίσουν την προετοιμασία της.

Τέτοια είναι, για παράδειγμα, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, αλλά και τα σωματεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, στα οποία οι ταξικές δυνάμεις έχουν καταθέσει αίτημα να παρθεί απόφαση για απεργία και με δρομολόγια από απεργιακές φρουρές να μεταφερθούν οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας.

Στο μεταξύ, η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας απέστειλε χτες στη διοίκηση το αίτημα να συνεδριάσουν άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα της απεργίας. Καταγγέλλει ακόμα την πλειοψηφία ότι «μέχρι σήμερα κανένα από τα σωματεία που επηρεάζετε σε όλη την Ελλάδα δεν έχει συνεδριάσει το διοικητικό του συμβούλιο για να πάρει απόφαση για την απεργία, να βγάλει ανακοίνωση, να πάνε τα συνδικαλιστικά σας στελέχη περιοδεία έστω και σε ένα χώρο δουλειάς για την προπαγάνδιση της απεργιακής κινητοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ