Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην απεργία

Σε ανακοίνωση για τις εξελίξεις γύρω από την Κοινωνική Ασφάλιση, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Να μην τολμήσουν να πειράξουν τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα! Αποτελεί για την εργατική τάξη αιτία πολέμου. Κυβέρνηση, μεγάλο κεφάλαιο, ΕΕ έχουν ήδη καταδικάσει τους εργαζόμενους στην εκτεταμένη ανασφάλιστη εργασία, στην ανεργία, στις χαμηλές συντάξεις, στην κουτσουρεμένη πρόσβαση στην Υγεία και την Πρόνοια.

Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Μόνο η δύναμη των εργαζομένων μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους. Να βγούμε στην αντεπίθεση, με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και να διεκδικήσουμε ενιαίο, υποχρεωτικό, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Με άλλη ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «επικίνδυνη» την τοποθέτηση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ότι οι παροχές Υγείας θα πρέπει να εξαρτώνται από τον αριθμό ενσήμων των ασφαλισμένων. Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι αυτή η τοποθέτηση «δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα και προετοιμασία για πλήρη απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από τις ασφαλιστικές εισφορές και να αποτελεί η υγεία ατομική ευθύνη.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι θα στερηθούν το δικαίωμα στην υγεία και θα πληρώνουν τεράστια ποσά από την τσέπη τους ενισχύοντας έτσι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Τα ένσημα των ανέργων και της νέας γενιάς φτάνουν για μια ασπιρίνη! Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημοσία και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ