Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΛ
Φεύγει κι άλλος;

Σε δοκιμασία έχει η μπει η σχέση των ΑΝΕΛ με άλλο ένα στέλεχός τους, τον νυν ευρωβουλευτή και πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό τους Νότη Μαριά. Μιλώντας την Κυριακή στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», ο Ν. Μαριάς έκανε λόγο για «μνημονιακή διολίσθηση» των ΑΝΕΛ και τόνισε πως θα διακόψει τη συνεργασία του με την παράταξη εάν στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος (22 - 23/11) «επικυρωθεί» η παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας που έχει κάνει με το κόμμα.

Χαρακτήρισε μάλιστα «τραγικό λάθος» την απόφαση του κόμματος να υπερψηφίσει τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, όπως είπε, το νομοθέτημα περιείχε και την επέκταση της έκτακτης εισφοράς, που ήταν στην ουσία μνημονιακή δέσμευση. Εσπευσε δε να υποστηρίξει ότι ο ίδιος εξελέγη στη βουλευτική του έδρα ως εκπρόσωπος αντιμνημονιακών πολιτών κι όχι ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Η διαφοροποίηση Μαριά έρχεται μετά την απομάκρυνση της Ραχήλ Μακρή και άλλων βουλευτών από το κόμμα, και τη γνωστοποίηση από πλευράς Γ. Δημαρά (εκλεγμένου στη Βουλή με το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ) ότι δεν θα παρακολουθήσει το συνέδριό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ