Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 81
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φιλοπεριβαλλοντική κοροϊδία

Με δηλώσεις κοροϊδίας και υποκρισίας «τίμησε» χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 17 του Ιούνη, που τυχαίνει να είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις για να... επισημανθεί η σημασία των δασών, των υδάτων και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο Γ. Ανωμερίτης βέβαια ζητάει την ευαισθητοποίηση του λαού, αλλά δεν έδειξε ούτε χτες πως η κυβέρνηση έχει τη στοιχειώδη ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος. Γιατί, ούτε και χτες ανακοινώθηκε έστω και ένα ουσιαστικό μέτρο σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο υπουργός Γεωργίας αναφέρθηκε βέβαια στις προσπάθειες της Δασικής Υπηρεσίας, αλλά δεν είπε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης έχει αποψιλωθεί από προσωπικό. Και για να αποκρύψει τη δραματική έλλειψη «φιλοπεριβαλλοντικών» κονδυλίων, έκανε αναφορά στα ψευτοκονδύλια κάποιων αγροτοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων του Γ` ΚΠΣ, που ελάχιστη σχέση έχουν με αυτό που λέγεται συνολική προστασία του περιβάλλοντος. Οσον αφορά τη γεωργία, η πολιτική της αειφορικής ανάπτυξης, που επικαλέστηκε χτες ο υπουργός, στοχεύει μόνο στον περιορισμό της αγροτικής παραγωγής και τίποτε άλλο, όπως για παράδειγμα έγινε στο βαμβάκι και θα γίνει και σε μια σειρά ακόμα προϊόντα, κατ' εντολή της ΕΕ και των «μεταλλαγμένων» κερδοσκοπικών συμφερόντων των πολυεθνικών.

Τέλος, για τη δασοπροστασία ο υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι υπάρχουν 42.000 χιλιόμετρα δασικών δρόμων στην Ελλάδα και πως φέτος καθαρίστηκαν τα 15.000 χιλιόμετρα. Επίσης πρόσθεσε ότι φέτος κατασκευάστηκαν τρία νέα πυροφυλάκια στη χώρα και επανέλαβε ότι υπάρχουν και 150 λιμνοδεξαμενές. Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο υπουργός Γεωργίας είναι σίγουρο ότι έπραξε το χρέος του και έσβησε το μερίδιο της ευθύνης που έχει για την καταστροφή των δασών και του περιβάλλοντος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ