Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Ιούνη 2001 - αριθ. φύλλου: 7986

ΠΑΜΕ
Κλιμάκωση του αγώνα για την ασφάλιση

Την ώρα που οι ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού «τα διπλώνουν», το ΠΑΜΕ συγκαλεί Παναθηναϊκή Σύσκεψη Συνδικάτων και συνδικαλιστών για την ανάπτυξη και το μονιμότερο συντονισμό του αγώνα


ΣΕΛ.  12   -   14

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ»
Ολοι στο ΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Τετάρτη 7 μ.μ. στα Προπύλαια

ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία και αμερικανική πρεσβεία στοχεύουν στον περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών

Ο «τρομονόμος» -ακόμα κι αν ψηφιστεί από τη σαθρή πλειοψηφία της Βουλής που είναι μειοψηφία μέσα στο λαό- θα μείνει στα χαρτιά. Οπως έμειναν κι άλλοι «τρομονόμοι» πριν από αυτόν. Γιατί στο τέλος υπερισχύει το δίκιο του καταπιεζόμενου κι όχι του δυνάστη, γιατί οι λαϊκές ελευθερίες δε φυλακίζονται, γιατί οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας δε θα σκύψουν το κεφάλι στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, στα σκοτεινά σχέδια του ΝΑΤΟ και της CIA.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ο υπουργός «Δικαιοσύνης» κ. Σταθόπουλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, προς τη ΝΔ, για την ταυτότητα των απόψεων και τη βοήθεια που του παρήσχε στον παραπέρα ευνουχισμό στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών με το αμερικανόπνευστο νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση, με προφανή υπόδειξη των Αμερικανών φίλων της, επείγεται να κάνει νόμο του κράτους πλέον το τερατούργημα, φέρνοντάς το επειγόντως για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής αυτή την Τρίτη.

Ο δημοκρατικός λαός και η νεολαία της Ελλάδας βρίσκονται ξανά στους δρόμους του αγώνα. Την Τετάρτη θα γίνει συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα, ενώ πολλές ακόμα εκδηλώσεις οργανώνονται όλη την επόμενη βδομάδα. Δηλώσεις ανθρώπων της κοινωνικοπολιτικής και πνευματικής ζωής της χώρας στο σημερινό «Ριζοσπάστη».


ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Οργανο πάλης των αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμα

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) με τη συμμετοχή αγωνιστών του αγροτικού κινήματος απ' όλο το πολιτικό φάσμα και με την εκπροσώπηση Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών, καθώς και των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα από όλη την Ελλάδα, αποτελεί το πανελλαδικό όργανο αγώνα της αγροτιάς. Οπλο αντίστασης στην αντιαγροτική ευρω - λαίλαπα που επιβάλλουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στα πλαίσια των ολέθριων σχεδιασμών της ΚΑΠ και του ΠΟΕ, τις οποίες υπηρετεί η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Μια πολιτική η ανατροπή της οποίας απαιτεί την κοινή δράση με όλα τα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  6  -  8,   10  -  11


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Πολιτικό ζήτημα η προστασία του

Για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, δεν αρκεί ο γιορτασμός της Παγκόσμιας Μέρας. Και όπως τονίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, η λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων απαιτεί πολιτική σύγκρουσης με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και όσα άλλα πολύμορφα διαπλέκονται μ' αυτά.


ΣΕΛ.  3
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Υποταγή στο ΝΑΤΟ

Για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα στη Νότια Σερβία και την ΠΓΔΜ, αλλά και για την επιχείρηση παράδοσης στο ιμπεριαλιστικό Δικαστήριο της Χάγης, του Σλ. Μιλόσεβιτς και όσων κατηγορούνται για «εγκλήματα πολέμου» μιλά στο «Ρ» ο Β. Κρίσλιανιν, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας.


ΣΕΛ.  28  -  29
ΙΤΑΛΙΑ
Η «Κεντροαριστερά» ενισχύει τη «Δεξιά»

Ο Ραμόν Μαντοβάνι, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας, μιλά στο «Ρ» για τις πρόσφατες εκλογές στην Ιταλία και τα αίτια που οδήγησαν στην άνοδο του Μπερλουσκόνι στην εξουσία


ΣΕΛ.  26  -  27

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ