Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προϋπολογισμός στα μέτρα της κυβέρνησης

Με εκβιαστικά διλήμματα, απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και ατέλειωτο μονόλογο, ο περιφερειάρχης, Κ. Αγοραστός, σε αγαστή συνεργασία με το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, λοιδορώντας ακόμα και τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων, πέτυχαν την υπερψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Β. Μπούτας, Γ. Λούμας και Αστ. Χαλάτσης, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καταγγέλλοντας τη διαδικασία και την αυταρχική συμπεριφορά του προεδρείου.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», «σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκεται ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου». Οπως επισημαίνει, στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται πως ο προϋπολογισμός είναι εναρμονισμένος προς τις γενικές οδηγίες κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Ο προϋπολογισμός - τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» - χαρακτηρίζεται από μειωμένη χρηματοδότηση, που προφανώς είναι αναντίστοιχη με τις λαϊκές ανάγκες, όπως προκύπτει από τη διατύπωση των ειδικών στόχων, όπου κάνει λόγο για «συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών στα επίπεδα ή και κάτω του 2014, με ταυτόχρονη προσπάθεια μείωσής τους».

Και συνεχίζει: «Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ορθότητα της εκτίμησης του ΚΚΕ, όπως επίσης και της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για τον "Καλλικράτη", που εδώ και χρόνια διατυπώνουμε, κόντρα στους ισχυρισμούς άλλων δυνάμεων πως η λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης δεν χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η χρηματοδότησή της προβλέπεται να γίνεται σε ένα ποσοστό από τους γενικούς αντιλαϊκούς πόρους και τοπικούς φόρους - με τη μορφή φοροεπιδρομής στους δημότες με δημοτικά τέλη, χαράτσια. Επιβεβαιώνεται ακόμα ότι είναι ένας προϋπολογισμός που στηρίζει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί πως οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο από ένα ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, Παιδείας, Αθλησης, Πολιτισμού, προστασίας περιβάλλοντος και δηλώνει πως θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ