Τρίτη 4 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Νέο «άλογο» του ΠΑΣΟΚ μετά την Ελιά...

Στο ...άλογο της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» (ΔΠΠ) ποντάρουν πλέον η ηγεσία και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου, μέσω μιας αναμόρφωσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, και αφήνοντας πίσω το προηγούμενο σχήμα της «Ελιάς», να διεκδικήσουν μερίδιο στην άσκηση της αστικής εξουσίας.

Σε αυτό το φόντο, μιλώντας στη διήμερη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής ενόψει του Συνεδρίου της ΔΠΠ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι «ο τρίτος πόλος είναι εφικτός, σπάει τον μικρό στείρο διπολισμό». Χαρακτήρισε το νέο μόρφωμα «εγγυητή της εθνικής σταθερότητας» και υποστήριξε ότι «οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016». Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα υπάρχουν δύο βασικές προτεραιότητες: Η ΔΠΠ και η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την «οριστική και ασφαλή έξοδο από τα μνημόνια και την τρόικα».

Στο υπόβαθρο τρομοκράτησης των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να στοιχηθούν πίσω από τα προτάγματα του κεφαλαίου, ο Α. Λοβέρδος κινδυνολόγησε ότι εάν η χώρα δε συνεχίσει στο δρόμο που βαδίζει σήμερα, «θα είναι στον αέρα όλα αυτά που κατακτήσαμε». Αλλά και ο Π. Καψής, χαρακτήρισε λάθος, για το χώρο, το γεγονός ότι «δεν κάναμε ποτέ δική μας υπόθεση τις μεταρρυθμίσεις».

Προσανατολίζοντας στο τι συνεργασίες επιδιώκουν, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «η συνάντηση και συμπόρευση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ανανεωτικής αριστεράς είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας προοδευτικής τρίτης λύσης μεταξύ της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ και της συντήρησης της ΝΔ». Ο δε Π. Κουκουλόπουλος έβαλε στόχο στις εκλογές η παράταξη να διεκδικήσει «την τρίτη εντολή».

Από τη διήμερη συνεδρίαση έλειπε ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρ. πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και στελέχη που πρόσκεινται σ' αυτόν. Αλλα στελέχη όπως ο Λ. Γρηγοράκος έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι «μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε να δώσουμε τον διμέτωπο αγώνα απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Δ. Κρεμαστινός προειδοποίησε ότι «χωρίς ενότητα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε». Ο δε Ν. Μπίστης παρατήρησε ότι η ΔΠΠ «δεν ολοκληρώνεται τώρα, γιατί ακόμα δεν έχουν προσέλθει οι δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν».

Σε μια προσπάθεια σχετικής διαφοροποίησης, μιλώντας για «ανατροπή», η Κ. Μπατζελή είπε ότι «είμαστε εδώ για να φτιάξουμε τη Δημοκρατική Παράταξη, όχι για να εγγυηθούμε το status quo της σταθερότητας».

Πιο ανοιχτά, η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Α. Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα fm», υποστήριξε ότι «ο χώρος χρειάζεται μια συνολική ανασυγκρότηση, με νέο μητρώο μελών, από το μηδέν, με νέα ηγεσία και νέες διαδικασίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ