Τρίτη 4 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Ενεργειακοί δεσμοί... «επιβαλλόμενοι» από τα μονοπωλιακά συμφέροντα

Η «απόλυτη προσήλωση» της ελληνικής κυβέρνησης στην εταιρική σχέση με το Ισραήλ επιβεβαιώθηκε διά στόματος υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη, σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή με τη νέα πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Irit Ben-Abba. Ο Γ. Μανιάτης χαρακτήρισε τη συνεργασία με το Ισραήλ «σχεδόν επιβαλλόμενη από τις συνθήκες» (βλ. τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης) και προανήγγειλε ότι η ελληνική πλευρά «προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυσή της».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα ενεργειακού ενδιαφέροντος, όπως το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, η μεταφορά Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα, συνεργασία στον τομέα διαχείρισης υδάτων καθώς και οι προοπτικές του αγωγού «East Med», για τη μεταφορά αερίου από τα κοιτάσματα Ισραήλ - Κύπρου προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας.

Χτες εξάλλου με την Ισραηλινή πρέσβη συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, «κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ