Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Στημένο σκηνικό μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών

Αλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ που παίζεται τις τελευταίες βδομάδες στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, με στόχο την ένταση του αυταρχισμού και των κατασταλτικών μέτρων μέσα στα ΑΕΙ, στήθηκε χτες το πρωί στο κτίριο της Πρυτανείας, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες είχε ζητηθεί από τους φοιτητές να ορίσουν δύο εκπροσώπους από κάθε φοιτητικό σύλλογο και να παραβρεθούν στις 12.30 το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Συγκλήτου για να μεταφέρουν τις αποφάσεις τους. Να σημειωθεί ότι ενόψει αυτής της συνάντησης, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι είχαν κάνει Γενικές Συνελεύσεις και είχαν καταλήξει σε συγκεκριμένες διεκδικήσεις για τα οξυμένα προβλήματα που συναντούν οι φοιτητές.

Ωστόσο, παρά το καθορισμένο ραντεβού και τις αποφάσεις των συλλόγων να θέσουν με εκπροσώπους τους αυτά τα αιτήματα στη Σύγκλητο, μια ομάδα φοιτητών - μελών των παρατάξεων ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ, μετέβη στη Σύγκλητο πρωί πρωί (σ.σ. εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκεί και συνεργεία τηλεοπτικών καναλιών) με σκοπό να στήσει ένα σκηνικό που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς από τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και, φυσικά, μαζί με τη διακοπή της συνεδρίασης, αναβλήθηκε και η καθορισμένη μεσημεριανή συζήτηση της Συγκλήτου με τους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων. Ετσι, ο πρύτανης βρήκε την ευκαιρία να αποφύγει την επί της ουσίας συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα που θα του έθεταν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων και να επιδοθεί για ακόμα μια φορά σε κηρύγματα αυταρχισμού και συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος.

Ακολούθησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, μια σειρά από αντιδραστικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και μια απειλητική ανακοίνωση από τη διοίκηση του πανεπιστημίου, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσκλησης της αστυνομίας αν επαναληφθούν παρόμοια σκηνικά. Ο υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος, εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξή του στον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Θ. Φορτσάκη.

Αναφορικά με το σκηνικό που στήθηκε χτες, η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «Εχει στόχο να ενταθεί ο αυταρχισμός, να αποπροσανατολιστούν οι φοιτητές από την ανάγκη να συζητήσουν και να παλέψουν μαζικά γι' αυτά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να συκοφαντούνται οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος και οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες ομάδες δρουν με αυτόν τον τρόπο. Πλέον είναι πιο καθαρό από ποτέ ότι δρουν τυχοδιωκτικά, για τις κάμερες και για εντυπωσιασμό, ότι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των συλλόγων και των συνελεύσεών τους. Με αυτόν τον τρόπο συκοφαντούν το φοιτητικό κίνημα, μπαίνουν εμπόδιο στη συμμετοχή και την οργάνωση των φοιτητών, στο δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών στις σπουδές και το μέλλον.

Καλούμε τους φοιτητές να δυναμώσουν την πάλη τους για όσα έχουν ανάγκη. Να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο οποίο καλούν πάνω από 60 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι. Να παραμερίσουν τις δυνάμεις που μπαίνουν εμπόδιο στην οργάνωση και το δυνάμωμα του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ