Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα μπροστά στην 28η Οκτωβρίου

Να αναδείξουν τα διδάγματα της Ιστορίας και να δηλώσουν ξεκάθαρα τη θέση τους ενάντια στο φασισμό καλεί τους Συλλόγους Γονέων η ΑΣΓΜΕ, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου. «Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γιορτάζουμε την πιο ηρωική στιγμή τούτου του λαού που αντιστάθηκε στο θηρίο του φασισμού την περίοδο της παντοδυναμίας του στην Ευρώπη. Είναι μια ιστορική περίοδος που τα σχολικά βιβλία διαστρεβλώνουν, αφήνοντας τη νέα γενιά στο σκοτάδι της αμάθειας και της μοιρολατρίας», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ, τονίζοντας ότι «την Εθνική Αντίσταση έκαναν οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι με οδηγό τους το ΕΑΜ».

Η ΑΣΓΜΕ αναφέρεται σε μία σειρά περιστατικών που αντιμετώπισε η σχολική κοινότητα λίγες ημέρες πριν το φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου (κλήση των εκπαιδευτικών στην Κεφαλονιά μετά από Ερώτηση της Χρυσής Αυγής να εξηγηθούν γιατί τίμησαν τον Π. Φύσσα, ψηφοδέλτιο με την επωνυμία «Εθνικιστικό Μέτωπο» στις εκλογές αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής υποψήφιο για το Σύλλογο Γονέων του σχολείου του στον Αγ. Παντελεήμονα, δήλωση του υπουργού Παιδείας «να βγουν οι ιδεολογίες έξω από το σχολείο»).

Μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η ΑΣΓΜΕ καλεί όλους τους φορείς των γονιών (Συλλόγους, Ενώσεις, Ομοσπονδίες) να οργανώσουν τη δράση τους ως εξής:

«Απομονώνουμε τα τσιράκια της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν να μπουν μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα των σχολείων. Βάζουμε στη γωνία τους εκπροσώπους της σε κάθε σχολείο!

Οργανώνουμε συζητήσεις, εκδρομές σε ιστορικούς τόπους και πολύμορφες εκδηλώσεις (βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, θέατρο) σε μόνιμη και σταθερή βάση καθ' όλη τη σχολική χρονιά.

Αποκαλύπτουμε με κάθε αφορμή ότι με το χυδαίο εθελοντισμό και την επαιτεία που αναπτύσσουν μέσα στα σχολεία και τις γειτονιές (τη στιγμή που φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία για τα αφεντικά!) θέλουν να παραπλανήσουν τους πιο αδύναμους.

Αναπτύσσουμε σε κάθε σχολείο και σε κάθε γειτονιά ή χώρο δουλειάς πραγματική αλληλεγγύη.

Δυναμώνουμε το κίνημα που δεν συμβιβάζεται με τα ψίχουλα - απαιτεί τη ζωή που έχουμε δικαίωμα και ανάγκη.

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου κάθε Σύλλογος Γονέων οφείλει να δηλώσει καθαρά τη θέση του, μέσα στο σχολείο και στο πλαίσιο των σχολικών εορτών», σημειώνει το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ