Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε εξέλιξη ο μαθητικός διαγωνισμός της ΚΝΕ

Σε εξέλιξη είναι ο δεύτερος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας που διοργανώνουν η ΚΝΕ και ο «Οδηγητή» με σύνθημα: «Η μόρφωση είναι ζήτημα ζωής!».

Πέρσι είχε γίνει το πρώτο βήμα διοργάνωσης ενός τέτοιου διαγωνισμού που στέφθηκε με επιτυχία, με τη συμμετοχή πάνω από 70 ομάδων μαθητών απ' όλη τη χώρα, ενώ αυτήν την περίοδο στήνονται οι ομάδες, διαβουλεύονται οι μαθητές για τη συμμετοχή τους στο νέο διαγωνισμό. Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 3 έως 20 μαθητές και σε αυτήν μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Γυμνασίου Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Θυμίζουμε ότι τα φετινά, νέα θέματα, του διαγωνισμού είναι:

1ο: Ναρκωτικά: «Είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή;».

2ο: Εμπνεόμαστε από την ποίηση και τη λογοτεχνία.

3ο: Ο τόπος μου, από το χθες στο σήμερα.

4ο: Η «μαγεία» της επιστήμης και της τεχνολογίας...

Οι μαθητές μπορούν να διαλέξουν όποια μορφή θέλουν ή και συνδυασμό μορφών για να παρουσιάσουν το θέμα της εργασίας τους ή τα θέματα των εργασιών τους. Από το μολύβι και το χαρτί μέχρι τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, οι ομάδες μπορούν να εκφραστούν με βάση το μεράκι και τη φαντασία τους. Μπορούν, για παράδειγμα, να φτιάξουν βίντεο, να αξιοποιήσουν φωτογραφίες, σκίτσα, κολάζ, λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα εφημερίδων και ό,τι άλλο φανταστούν.

Οι ομάδες που θα αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό πρέπει να το δηλώσουν έως και τις 21 Δεκέμβρη στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismos@kne.gr και στο τηλέφωνο 697.1747.085, καθώς και στα γραφεία της ΚΝΕ σε κάθε περιοχή (όπου μπορούν να απευθύνονται επίσης για περισσότερες πληροφορίες). Η κάθε ομάδα μέχρι και τις 31 Γενάρη πρέπει να αποστείλει περίληψη της εργασίας, με κείμενο έως 200 λέξεων για το θέμα που έχει επιλέξει. Ολες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν αποστείλει το σύνολο της εργασίας τους από 1η Μάρτη έως και 5 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ